PolicyWatch

Frankrig suspenderer 3000 uvaccinerede sundhedsansatte

Onsdag trådte vaccinekrav i den franske sundhedssektor i kraft. Nu er 3000 ansatte udelukket fra jobbet.

3000 franske sundhedsansatte ud af godt 2,7 millioner er endnu ikke blevet vaccineret og er blevet susperderet fra jobbet. Thierry Paysant (th.), brandsikkerhedsansvarlig, er gået i sultestrejke - ikke fordi han er imod vacciner, men fordi han mener, at de franske myndigheder har påtvunget folk den. | Foto: Eric Gaillard/Reuters/Ritzau Scanpix

Omkring 3000 ansatte i den franske sundhedssektor er blevet suspenderet uden løn for ikke at lade sig vaccinere. Det skriver nyhedsbureauet AFP.

Præsident Emmanuel Macron gav i juli hospitalsansatte, plejehjemspersonale og brandfolk indtil onsdag 15. september til at få mindst et stik. Det har langt de fleste gjort. Men nogle har undladt at få en coronavaccine.

"Cirka 3000 suspensioner blev i går meddelt til ansatte i sundhedssektoren, som ikke er blevet vaccineret," siger sundhedsminister Olivier Véran til den franske radiostation RTL torsdag.

Ifølge AFP anslog franske sundhedsmyndigheder i sidste uge, at omkring 12 procent af de hospitalsansatte og seks procent af de privatpraktiserende læger endnu ikke er blevet vaccineret. Der er omkring 2,7 millioner ansatte i den franske sundhedssektor i alt, oplyser Véran.

"De fleste af suspensionerne er kun midlertidige. Mange har besluttet at blive vaccineret, da de kan se, at vaccinekravet er en realitet," siger Véran til RTL.

I sultestrejke over fremgangsmåden

En brandsikkerhedsansvarlig på et hospital i Nice har imidlertid tilsyneladende indledt en sultestrejke på grund af vaccinekravet. Han har slået et telt op foran Saint-Pons-klostret i den sydfranske by. På et stort banner står der "Sultestrejke" med røde bogstaver.

"Vi vil gå så langt, som vi kan," siger den strejkende brandsikkerhedsansvarlige, Thierry Paysant, til Reuters.

Paysant har dog også sat et lille stormkøkken op. Han fortæller, at han ikke er imod vacciner. Men Paysant bryder sig ikke om, at ansatte skal vælge mellem at lade sig vaccinere eller risikere at miste deres job.

"Den er svær at sluge. Det er blevet påtvunget os på en voldsom måde," siger han.

Med udelukkelserne ønsker den franske regering at øge vaccinationstilslutningen. Ifølge Det Europæiske Center for Sygdomsforebyggelse og Sygdomskontrol (ECDC) er 80,7 procent af voksne franskmænd blevet færdigvaccineret. 93,8 procent har fået mindst ét stik. I Danmark er tallet for færdigvaccinerede voksne 87,6 procent ifølge ECDC.

Mere fra PolicyWatch

Coloplast-formand advarer mod høje lønstigninger

Virksomheder har et ansvar for at være med til at bremse inflationen ved at holde lønstigninger i ro i de kommende overenskomstforhandlinger, mener Lars Rasmussen, der er bestyrelsesformand for både Coloplast og Lundbeck.

Ejendomsbranche: Ny regering vil blive mødt med tre klare ønsker

I de igangværende regeringsforhandlinger forsøger branchetalerøret Ejendomdanmark især at spille ind på tre områder. Øverst står den udskældte lagerskat. Den vil ”smadre en hel branche”, siger adm. direktør Peter Stenholm, der foreslår en alternativ model. Også mindre byrdefulde generationsskifter kæmper han for.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier