PolicyWatch

Problemer med rekruttering koster vækst

Lederne-undersøgelse viser, at kampen for at skaffe medarbejdere nu er begyndt at koste vækst hos de private virksomheder.

Foto: Jens Dresling

Manglen på arbejdskraft er nu den største udfordring for en stor gruppe af ledere i private virksomheder. Det fremgår af en analyse, som organisationen Lederne har foretaget blandt sine medlemmer.

Knap fire ud af fem erhvervsledere svarer, at de i en eller anden grad har oplevet problemer med at rekruttere det seneste halve år. Fem procent svarer, at de helt har opgivet at finde kvalificerede medarbejdere.

”Når man ser tallene, står det helt klart, at mangel på arbejdskraft bestemt ikke kun er et teoretisk problem. Det er i allerhøjeste grad alvor på virksomhederne. Når knap 45 procent af lederne i det private svarer, at det generelt er vanskeligt at rekruttere, står vi med et akut problem,” siger Ledernes cheføkonom, Niklas Praefke.

Foto: Lederne
Foto: Lederne

Ifølge undersøgelsen er det begyndt at kunne mærkes på væksten. Blandt de ledere, som har vanskeligt ved at rekruttere, svarer mere end halvdelen, at virksomhedens vækst er begrænset af mangel på medarbejdere.

”Det kalder på politisk handling her og nu,” lyder det fra Praefke, der både taler om mulighed for at rekruttere fra udlandet og fra gruppen af danskere, som ikke er på arbejdsmarkedet eller kun arbejder deltids.

Den tid, ledere bruger på at finde kvalificerede medarbejdere, er ikke overraskende også steget over de seneste to år – altså fra før coronakrisen.

Mere fra PolicyWatch

Piloter og kabineansatte hos SAS i oprør

SAS har ændret produktionsmodellen og etableret nye selskaber. Derfor må piloter og kabinepersonale søge ledige job med ringere vilkår. Piloterne tager nu SAS i Arbejdsretten.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier