PolicyWatch

Norges Datatilsyn dropper Facebook - er for risikabelt

Facebook er ikke troværdig, siger Datatilsyn i Norge. Andre instanser kan følge efter og lukke deres sider.

Det norske datatilsyn tør ikke bruge Facebook, hvis det skal kunne overholde GDPR-reglerne. Arkivfoto. | Foto: Jeff Chiu/AP/Ritzau Scanpix

Datatilsynet i Norge skriver på sin hjemmeside, at det ikke længere vil bruge Facebook til at kommunikere. Det er alt for risikabelt. Det skyldes Facebooks behandling af personoplysninger, hedder det fra Datatilsynets direktør, Bjørn Erik Thon.

"Vi har valgt ikke at gå ind på Facebook, fordi vi mener, at behandlingen af personoplysninger medfører en for høj risiko for brugernes rettigheder og friheder," siger han.

Datatilsynet skriver videre, at det har vurderet, at det ikke kan leve op til EU's krav om databeskyttelse (GDPR) i forhold til personoplysninger. Norge er underlagt de samme dataregler som EU-landene.

"Vi tror, at dem, som måtte have et ønske om at besøge Datatilsynets hjemmeside, ville have haft en forventning om, at vi vidste, hvad der blev lagret, hvis de for eksempel klikkede "like" på vores side, eller hvilken slags oplysninger der blev registreret bare ved at besøge vores hjemmeside, siger han.

"Og det kan vi slet og ret ikke svare på," understreger Thon.

Teknologirådet i Norge, der rådgiver Stortinget og regeringen om ny teknologi, mener, at Datatilsynets syn på Facebook vil føre til, at flere offentlige organer vil nedlægge deres sider på Facebook, skriver NRK.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier