PolicyWatch

Ingen digital post fra det offentlige i fire dage i november

I fire dage i november kommer der ingen beskeder i Digital Post fra det offentlige. 4,5 millioner borgere og 800.000 virksomheder bliver påvirket.

Borgere og virksomheder må undvære digital post fra det offentlige fra 25.-29. november. | Foto: Thomas Funch

I slutningen af november vil borgere ikke med det samme få besked, hvis deres barn har fået plads i en institution, eller de skal møde op til en aftale på hospitalet.

Årsagen er, at det offentlige ikke sender beskeder i Digital Post fra 26. til 29. november. Det oplyser Digitaliseringsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Ifølge styrelsen er det 4,5 millioner borgere og 800.000 virksomheder, der i de pågældende dage vil mærke nedlukningen.

Baggrunden er, at der skal overflyttes data fra den eksisterende løsning til det nye Digital Post, som lanceres ultimo november.

"Det er desværre altid ubelejligt, når myndigheder ikke kan komme i kontakt med virksomheder og borgere via Digital Post og omvendt, men vi håber, at vi ved at varsle myndigheder, borgere og virksomheder i god tid mindsker generne ved denne planlagte periode, som strækker sig over fire dage, hvoraf to af dagene er weekend," siger Adam Lebech, vicedirektør i Digitaliseringsstyrelsen..

"Det er en teknisk nødvendighed for at understøtte en forsvarlig og sikker overgang, så den bliver så gnidningsfri som muligt for alle," siger han i pressemeddelelsen.

I perioden 26. til 29. november vil det fortsat være muligt for alle at logge ind og læse deres gamle beskeder fra myndighederne samt modtage ny post fra private virksomheder, som sender post via e-Boks.

Med det nye Digital Post har borgere og virksomheder fortsat kun én postkasse fra det offentlige, men posten fra det offentlige kan tilgås via flere platforme: borger.dk, Virk, den nye Digital Post-app samt e-Boks og mit.dk.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier