Pia Kjærsgaard vil have Folketinget i sving efter borgmesterbonus

Det er uacceptabelt, at borgmestre kan skifte til højbetalte job og få eftervederlag, siger Pia Kjærsgaard.
Det er faldet Pia Kjærsgaard for brystet, at Dragørs tidligere borgmester Erik Dahl Bidstrup (V) har fået et eftervederlag på 774.347, efter han selv sagde sit job som borgmester op og skiftede til et andet. Det er reglerne, det er galt med, mener Pia Kjærsgaard. | Foto: Jonas Olufson
Det er faldet Pia Kjærsgaard for brystet, at Dragørs tidligere borgmester Erik Dahl Bidstrup (V) har fået et eftervederlag på 774.347, efter han selv sagde sit job som borgmester op og skiftede til et andet. Det er reglerne, det er galt med, mener Pia Kjærsgaard. | Foto: Jonas Olufson
af ritzau

Det falder tidligere formand for Dansk Folkeparti, medlem af Folketingets præsidium og medlem af Folketingets Udvalg for Forretningsorden Pia Kjærsgaard noget for brystet, at Dragørs tidligere borgmester har kunnet skifte til et højbetalt job og stadig få et klækkeligt eftervederlag.

Hun vil nu tage borgmestres løn og forhold op i de nuværende og noget langstrakte forhandlinger om politikeres aflønning på Christiansborg.

"Man skal ikke kunne sidde med to meget, meget fine lønninger, når den ene er offentlige penge, der kunne bruges meget bedre andre steder i kommunen. Sådan er reglerne, men så skal reglerne laves om. Der er vældigt mange urimeligheder, hvor vi som politikere - både i Folketinget og i kommunerne - har nogle fordele, som andre mennesker ikke har. Det må vi lave om på," siger Pia Kjærsgaard.

Udmeldingen kommer, efter at TV2 Lorry onsdag har berettet, at Dragørs tidligere borgmester Erik Dahl Bidstrup har modtaget 774.347 kroner i eftervederlag fra kommunen, efter at han 1. juni frivilligt forlod posten for at blive formand for fagforeningen Krifa.

Til TV2 Lorry siger den tidligere borgmester for Venstre:

"Jeg har som sådan ikke nogen holdning til det. Det er en del af den aftale, man har indgået på Christiansborg for flere år tilbage. Og det har været de klare betingelser, siden jeg blev valgt som borgmester."

"Borgerne bliver med rette forargede"

Reglerne er lavet for at sikre politikere en indtægt, hvis de fra den ene dag til den anden mister jobbet på grund af eksempelvis valg.

"Men det er jo slet ikke tilfældet her. Her går borgmesteren over til en velbetalt stilling. Vi skal ikke blande os i hans løn. Men vi skal i den grad blande os i det meget, meget høje eftervederlag," siger Pia Kjærsgaard.

Hun mener, at det specielt er modregningsreglerne, der skal ses på. Altså hvordan indtægt bliver modregnet i politikeres eftervederlag.

"Naturligvis skal man modregnes, hvis man får et job. Det skal vi også have lokalpolitikerne til at forstå, at sådan må det være. Og det vil være være godt at tage op i den store sammenhæng, hvor vi kigger på alt fra sygemeldinger uden lægeattest og den slags," siger Pia Kjærsgaard.

Hun understreger, at der er behov for at se forholdene og lønnen efter i sømmene, hvis ikke det skal gå ud over tilliden til politikere.

"Borgerne bliver med rette forargede, og vælgerne rynker på næsen af os, hvilket jeg udmærket godt forstår. Vi kan ikke være os selv bekendt, hvis vi bliver ved på den måde," slutter Pia Kjærsgaard.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også