PolicyWatch

Regeringen indkalder partier til møde om coronatiltag

Mandag aften vil sundhedsministeren fortælle Folketingets partier om næste skridt for at få smitten ned.

Sundhedsminister Magnus Heunicke og direktør i Sundhedsstyrelsen, Søren Brostrøm, ses her på vej til Sundhedsministeriet for at deltage i en briefing om stigende smittetal fredag 29. oktober. | Foto: Nils Meilvang / Ritzau Scanpix

Regeringen har indkaldt partiernes sundhedsordførere til møde mandag klokken 18. Dagsordenen er epidemien og tiltag, lyder det ifølge Ritzaus oplysninger. Flere partier bekræfter mødet, som i udgangspunkt er sat til en time hos sundhedsminister Magnus Heunicke (S).

Mødet kommer efter, at statsminister Mette Frederiksen (S) søndag aften tog mobiltelefonen i hånden og lagde et opslag ud på sociale medier. Her udtrykte hun, at det bliver nødvendigt med tiltag, som kan "bryde smittekæderne". Mere konkret var hun ikke.

Heunicke bad fredag i sidste uge Epidemikommissionen om at vurdere, hvorvidt den mener, at covid-19 igen bør betegnes som en samfundskritisk sygdom. Desuden skulle den se på, om der er behov for restriktioner i den nuværende situation med stigende smitte.

Kommissionen holdt møde søndag. Det er fortsat uvist, hvad dens indstilling til regeringen bliver, men partierne forventer, at de får svar mandag. Derefter skal Folketingets Epidemiudvalg mødes og tage stilling til de videre skridt.

Både Sundhedsstyrelsen og Statens Serum Institut har allerede udtalt, at man bør indføre coronapas igen.

Mere fra PolicyWatch

Støttepartier afviser tilskud til grønne lastbiler

Hverken Enhedslisten eller Radikale Venstre ser et stort behov for, at staten skal give tilskud til vognmændsindkøb af lastbiler, der kører på el eller brint, selvom prisen på disse stadig er markant dyrere end alternativerne, der kører på fossile brændstoffer.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier