PolicyWatch

EU skubber på for fælles regler for corona-vaccinationer

Der er behov for fælles retningslinjer for, hvor længe en corona-vaccine er gyldig, og hvornår der bør gives booster-vacciner, mener Luxembourgs udenrigsminister.

Luxembourgs udenrigsminister, Jean Asselborn, plæderer for, at reglerne for vacciners udløbsdato bliver ens i EU. | Foto: Francois Walschaerts/AFP/Ritzau Scanpix

EU-lande skubber på for at få indført fælles regler om, hvor lang tids beskyttelse vaccinationer mod covid-19 giver. Desuden plæderes for fælles retningslinjer for et tredje stik. Det skriver Bloomberg News blandt andet med henvisning til Luxembourgs udenrigsminister, Jean Asselborn.

"Vi har behov for fælles regler om, hvornår vacciner udløber, og hvornår en boostervaccine bør gives. Det bør ikke være anderledes i Luxembourg end i Grækenland, Tyskland eller Frankrig. Det kan ikke være i europæiske borgeres interesse," siger Jean Asselborn.

Af andre emner, som EU's ministerråd ventes at drøfte, er intensivering af vaccinationskampagner og metoder til at modvirke disinformation om vaccinerne.

Meldingerne kommer netop som de europæiske lande har indført et virvar af forskellige tiltag for, at reducere smitten.

I Tyskland kom det mandag frem, at Angela Merkel skal have opfordret til strammere restriktioner for at inddæmme smitten. Fra mandag lukkede Østrig ned i op til 20 dage, og i Belgien er der påbudt hjemmearbejde fire dage om ugen.

Flere lande efterspørger ifølge nu fælles regler for det tredje stik.

"Boosters er prioritet nummer et, siger Tysklands vice-udenrigsminister," Michael Roth, ifølge Bloomberg News.

"Det har også indflydelse på det digitale vaccinepas. Vi har behov for at arbejde mere på det her felt for at sikre, at så mange som muligt kan bevæge sig frit rundt i Europa," siger Roth videre.

Tidsbestilling til første stik femdoblet efter pressemøde 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier