PolicyWatch

Rejseregler for syv afrikanske lande strammes efter ny virusvariant

Ny coronavariant får myndighederne til at stramme rejserestriktioner for en række lande. De gælder fra midnat.(opdateret)

Foto: Jens Dresling

Rejserestriktionerne til Sydafrika og seks omkringliggende lande skærpes ved midnat.

Det oplyser Tyra Grove Krause, der er konstitueret faglig direktør i Statens Serum Institut (SSI). Det sker på et pressemøde fredag eftermiddag.

"Vi har indstillet til, at vi skærper rejserestriktioner til syv lande. Sydafrika og seks lande, der grænser op til Sydafrika," siger hun.

Ud over Sydafrika er der tale om Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Mozambique, Namibia og Eswatini - tidligere Swaziland.

Meldingen kommer i forbindelse med fund af en ny coronavariant. Den bærer navnet B.1.1.529.

"Den har spredt sig i Sydafrika, og i mange regioner, hvor den er fundet, er det set stor stigning i smitten. Der er bekymring for, at den kan sprede sig og også, at vaccinerne er mindre effektiv mod den," siger Tyra Grove Krause.

De skærpede rejserestriktioner vil betyde, at man skal isoleres i ti dage, hvis man rejser til et af landene. Det skriver TV 2. Har man været i et af landene inden for de seneste ti dage, opfordres man til at lade sig PCR-teste ved hjemkomst. Symptomer eller ej.

Fredag eftermiddag meddelte de belgiske myndigheder, at landet har registreret et tilfælde af den nye variant.Smittetilfældet er dermed det første med den nye variant, der er registreret i Europa.

Det er endnu sparsomt med viden om den nye variant. Det vides eksempelvis ikke, om den er mere smitsom end andre varianter af coronavirusset. Det vides dog, at den har et højere antal mutationer end andre varianter, og at det muligvis kan blive et problem i forhold til vaccineredes immunitet.

SSI holder øje med ny coronavariant - ikke set i Danmark 

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier