PolicyWatch

Amazon anklages for at påvirke medarbejderes beslutningsproces

Amazon registrerede medarbejdere, der deltog i møder, hvor virksomheden anbefalede dem at stemme nej til at melde sig i fagforening. Afstemning skal nu gå om.

Foto: Mike Segar/Reuters/Ritzau Scanpix

Amazon anklages for at have "kapret" en fagforeningsafstemning ved et distributionscenter i Alabama. Arbejdsmarkedsmyndighederne har på den baggrund beordret en ny afstemning. Det skriver Financial Times.

Amazon vandt afstemningen i april med 1798 stemmer mod 738. Det fik detail-, engros- og stormagasinsunionen, RWDSU, til straks at indgive en klage, der anklagede Amazon for ulovlig forseelse i tiden op til afstemningen.

Lisa Henderson, der er regional direktør i National Labor Relations Board, NLRB, beordrede mandag en ny afstemning.

Amazon svarer tilbage, at selskabet ikke mener, at fagforeninger er det bedste for dets medarbejdere og er dermed skufferede over NLRB's beslutning.

"Vores medarbejdere har altid haft valget om, hvorvidt de vil melde sig ind i en fagforening eller ej, og de valgte overvældende ikke at melde sig ind i RWDSU tidligere på året," skriver Amazons talsperson Kelly Nantel i en erklæring.

Mandagens kendelse fulgte anbefalingen fra en høringskonsulent i august, som foreslog, at Amazon forhindrede et "fair valg" ved at præge medarbejdernes beslutningsproces.

Ifølge Financial Times, afholdt Amazon blandt andet møder med ansatte i små grupper, hvor selskabet registrerede medarbejdernes deltagelse og opfordrede dem til at stemme nej.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier