PolicyWatch

Mundbind bliver igen obligatorisk hos Norwegian og SAS - også i Skandinavien

For knap to måneder siden droppede SAS mundbindskrav på visse flyruter, men fra mandag er kravet tilbage. For Norwegian gælder kravet allerede fra i dag.

Mundbind bliver igen obligatorisk på SAS' ruter i Norden. Arkivfoto. | Foto: Anna Moneymaker/AFP/Ritzau Scanpix

Norwegian indfører fra i dag krav om brug af mundbind på alle flyvninger. Det gælder også de skandinaviske.

"Kravet genindføres efter, at myndighederne i både Danmark og Norge de seneste dage har genindført krav eller anbefaling om brug af mundbind i den offentlige transport, herunder luftfart," lyder det i en meddelelse fra selskabet.

Ogse SAS genindfører krav om mundbind på sine skandinaviske ruter. Kravet vil træde i kraft mandag 6. december. Det oplyser SAS i en mail til det svenske nyhedsbureau TT.

"Når de skandinaviske myndigheder nu begynder at genindføre krav og anbefalinger vedrørende brugen af mundbind, genindfører SAS også kravet for alle flyvninger som en sikkerhedsforanstaltning," skriver SAS til TT.

Kravet blev fjernet i midten af oktober i forbindelse med, at de skandinaviske lande løbende ophævede coronarestriktionerne. Det forblev dog stadig et krav at bære mundbind på SAS' fly uden for Skandinavien. Det har været obligatorisk siden maj 2020.

I begyndelsen af denne uge vendte mundbind og visir også tilbage visse steder i Danmark. Det gælder blandt andet i den kollektive transport og supermarkeder. I Norges hovedstad, Oslo, bliver det også et krav at bære mundbind, når man skal med bus eller tog. Det oplyste den norske regering torsdag.

Samme dag oplyste den svenske sundhedsstyrelse, Folkhälsomyndigheten, og socialminister Lena Hallengren (S), at også i Sverige kan nye restriktioner komme på tale. Blandt mulige tiltag nævnes almene retningslinjer om at bære mundbind, hvor det ikke er muligt at holde afstand.

Både stigende smittetal og fremkomsten af den nye variant af coronavirusset, Omikron, er årsag til de nye tiltag i de nordiske lande.

Omikron giver ifølge den sydafrikanske sundhedsstyrelse, NICD, højere risiko for at blive smittet igen sammenlignet med andre coronavarianter.

Coronavariant skærper rejserestriktioner for yderligere tre lande

Bittersød reaktion på åbne grænser i de hårdt ramte virksomheder 

Mere fra PolicyWatch

Ørsted tvinges til at udskyde kulstop

Regeringen beordrer Ørsted til at holde tre kul- og oliefyrede kraftværker i drift frem til 2024. Energiselskabet fastholder mål om CO2-neutralitet i 2025.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier