PolicyWatch

Medie: Epidemikommission vil sende skoleelever hjem

Statsministeren har allerede varslet, at der vil komme nye restriktioner for at begrænse smitte med corona. (opdateret)

Klasselokalerne kan ende med at stå tomme noget tidligere end oprindelig planlagt. | Foto: Marie Ravn/JPA

For at begrænse den stigende smitte med coronavirus, anbefaler Epidemikommissionen, at folkeskoleelever bliver sendt hjem fra skole 15. december til og med 4. januar. Det erfarer TV 2.

Epidemikommissionen kan komme med indstillinger til Folketinget og regeringen om håndteringen af coronavirus. For eksempel kan den foreslå restriktioner eller andre tiltag, som kan bremse smitten med coronavirus.

Ifølge TV 2 vil kommissionen også sende elever på efterskoler og frie fagskoler hjem fra søndag 19. december til og med 7. januar.

Tirsdag lød det fra statsminister Mette Frederiksen (S), at der er nye coronarestriktioner på vej. Hun gik dog ikke i detaljer.

Regeringen holder pressemøde onsdag aften klokken 18.30, hvor de nye restriktioner bliver præsenteret.

I Epidemikommissionens anbefalinger, som TV 2 har set, er der også en kraftig anbefaling om, at julefrokoster bliver aflyst. Det er allerede et krav at bruge mundbind i offentlig transport og butikker, ligesom coronapasset er genindført i nattelivet og indendørs serveringssteder.

Alligevel stiger smitten, og tirsdag blev der registreret 6324 nye tilfælde af coronavirus i Danmark. Det er det højeste antal på et døgn i løbet af epidemien. Blandt dem 398 tilfælde af Omikron-varianten.

Det vidner om, at den spreder sig hurtigt sin spæde start for to uger siden.

Medie: Anbefaling om at aflyse julefrokoster på vej 

Sundhedsstyrelsen opgiver ekstra tiltag for at bremse Omikron 

Mere fra PolicyWatch

Coloplast-formand advarer mod høje lønstigninger

Virksomheder har et ansvar for at være med til at bremse inflationen ved at holde lønstigninger i ro i de kommende overenskomstforhandlinger, mener Lars Rasmussen, der er bestyrelsesformand for både Coloplast og Lundbeck.

Ejendomsbranche: Ny regering vil blive mødt med tre klare ønsker

I de igangværende regeringsforhandlinger forsøger branchetalerøret Ejendomdanmark især at spille ind på tre områder. Øverst står den udskældte lagerskat. Den vil ”smadre en hel branche”, siger adm. direktør Peter Stenholm, der foreslår en alternativ model. Også mindre byrdefulde generationsskifter kæmper han for.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier