PolicyWatch

3F og Per Christensen indgår aftale om fratrædelse

3F's ledelse og formand Per Christensen har indgået aftale om, at formanden fratræder sin stilling efter afsløringer om hans privatliv. Det oplyser 3F. (opdateret)

Per Christensen træder tilbage som formand for 3F. | Foto: Jens Dresling

3F og Per Christensen har tirsdag indgået aftale om, at Per Christensen træder tilbage som formand for fagforbundet. Det oplyser 3F i en pressemeddelelse. Fratrædelsen sker ifølge 3F efter gensidig aftale mellem fagforbundets ledelse og Per Christensen.

Aftalen kommer på baggrund af sagen vedrørende Per Christensens dobbeltliv, som B.T. var først til at fortælle om.

Blandt andet har Per Christensen haft sideløbende forhold til fire kvinder ad to omgange. Det vil sige, at han ad to omgange har set to kvinder samtidig.

På grund af sagen har 3F's ledelse og Per Christensen været enige om, at det er bedst for alle parter, at Per Christensen stopper i 3F.

Næstformanden i 3F, Tina Christensen, udtaler, at der altid skal være endda meget stor tillid til personen i spidsen for 3F. Og fordi der den seneste tid har været sået stor tvivl om tilliden til Per Christensen som 3F's formand, er det opfattelsen, at det er bedst for alle parter, at han nu stopper.

"Måske var det engang sådan, at man kunne skille privatliv og arbejdsliv, når man var en fremtrædende figur. Det kan man ikke, når det vedrører forhold af en karakter som i den aktuelle situation. Det har både vi og Per Christensen erkendt – derfor stopper han nu som formand i en gensidig forståelse," siger Tina Christensen i pressemeddelelsen.

Næstformand bliver konstitueret som formand

Per Christensen har været formand for 3F siden 2013. Før det har han over en længere årrække haft andre poster i fagforbundet.

"Vi skylder Per Christensen en meget stor tak for hans engagement og de mange sejre, han har været hovedmanden bag. Per har i næsten 40 år været en stærk og meget dygtig tillidsvalgt, der har været populær og vellidt blandt både de 265.000 kolleger og samarbejdspartnere," siger Tina Christensen.

På et pressemøde tirsdag fortæller næstformanden, at hun ifølge 3F's vedtægter vil blive konstitueret som formand. Med andre ord står hun til at blive 3F's nye formand, indtil der igen skal stemmes om formandsposten.

Tina Christensen ved endnu ikke, om hun vil gå efter at blive permanent formand, siger hun.

Gennem sin formandspost i 3F er Per Christensen bestyrelsesformand i både Arbejdernes Landsbank og PensionDanmark. Det hænger sammen med, at 3F er medejer af de to virksomheder.

Til B.T. fortæller 3F, at Per Christensen også fratræder sine bestyrelsesposter i de to virksomheder, som han altså har haft i kraft af sin 3F-post.

Ifølge B.T. beholder Per Christensen sin løn frem til 3F's kongres til efteråret, hvor fagforbundet skal vælge ny formand. Det fremgår af forbundets vedtægter, oplyser næstformanden.

Ritzau har spurgt 3F, om Per Christensen har lyst til at lade sig interviewe. Men det har han takket nej til.

Mere fra PolicyWatch

DSB's milliarddyre eltog bliver forsinket

De 100 eltogssæt, som DSB har bestilt fra franske Alstom, og som er den største ordre i selskabets historie, bliver forsinket op mod et halvt år. Flere faktorer ligger bag, lyder det.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier