PolicyWatch

Finland kan få afbrudt sin gasforsyning fra Rusland inden for få dage

Det finske energiselskab Gasum har som andre europæiske selskaber nægtet at betale for russisk gas i rubler. Nu er der udsigt til, at gasforsyningen bliver afbrudt.

Finland kan miste sin russiske gas inden for kort tid. | Foto: Dado Ruvic/REUTERS / X02714

Lige som danske Ørsted vil finske Gasum ikke betale for russisk gas i rubler, og det kan nu betyde, at gasforsyningen fra Rusland bliver afbrudt inden for få dage.

Det oplyser energiselskabet i en meddelelse, som Børsen har beskrevet.

“Det er sandsynligt, at importen af naturgas fra Rusland til Finland vil ophøre enten sent fredag den 20. maj eller lørdag den 21. maj,” skriver Gasum ifølge Børsen i meddelelsen.

Mens den russiske regering har krævet, at vestlige gaskunder skal betale for gasleverancer i rubler, har EU-kommissionen advaret, at europæiske selskaber i så fald kan gøre sig skyldige i sanktionsbrud. Tidligere har Rusland lukket for forsyningen til Polen og Bulgarien af samme årsag.

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier