PolicyWatch

30.000 SAS-kunder om dagen kan blive berørt af pilotstrejke

SAS og SAS-piloter har onsdag igen taget plads ved forhandlingsbordet. Parterne har deadline til midnat.

SAS' og virksomhedens personaleforeninger forhandler i dag om aftale, der skal forhindre strejke fra midnat. | Foto: TT NEWS AGENCY/VIA REUTERS / X02350

Op mod 30.000 SAS-kunder om dagen risikerer at blive berørt, hvis en strejke blandt selskabets piloter bliver en realitet natten til onsdag.

Det oplyser SAS’ kommunikationsafdeling.

Natten til onsdag har SAS og flere af SAS’ piloter deadline for at finde frem til en aftale. Sker det ikke, går piloterne i strejke fra onsdag.

Det vil påvirke antallet af flyvninger, som SAS kan gennemføre. Mellem 200 og 250 flyvninger om dagen risikerer at blive påvirket.

I øjeblikket befinder parterne sig ved forhandlingsbordet i den svenske hovedstad, Stockholm, for at finde en løsning.

Selv om der er deadline til midnat, forudser Jan Sjölin, der er en af mæglerne under forhandlingerne, at de kan ende med at fortsætte ud på natten. Det siger han til det svenske nyhedsbureau TT.

Han har dog ikke ønsket at kommentere tonen mellem parterne tirsdag.

”Det kommenterer vi aldrig. Vi vil fortsætte med at arbejde, indtil problemet er løst,” siger han.

Også SAS har afvist at kommentere situationen i forhandlingerne, men vurderer ligeledes, at forhandlingerne kan ende med at fortsætte efter deadline.

Pilotforbundet mener imidlertid ikke, at det er sandsynligt, at forhandlingerne kan komme til at fortsætte efter midnat. Det siger forbundets kommunikationschef, Rebecca Rosenvinge, til TT.

”Det ville da være usædvanligt. Det fortsætter formentlig, til fristen udløber, eller indtil der sker noget hen på aftenen,” siger hun.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier