Canada forhandler med EU-lande om at sælge mere energi

Den canadiske udenrigsminister siger, at Canada gerne vil optrappe salget af energi til europæiske lande.
Canadas udenrigsminister Melanie Joly (th) i samtale med USA's ditto Antony Blinken (tv) | Foto: POOL/REUTERS / X80003
Canadas udenrigsminister Melanie Joly (th) i samtale med USA's ditto Antony Blinken (tv) | Foto: POOL/REUTERS / X80003
AF RITZAU

Canada forhandler med europæiske partnere - deriblandt Tyskland og Spanien - om øget energieksport fra dets østkyst. Det siger den canadiske udenrigsminister, Melanie Joly, onsdag.

”Det er vigtigt for Canada at være i stand til at optrappe eksporten og hjælpe vore europæiske venner, som står over for meget vanskelige realiteter på energiområdet,” siger hun og tilføjer:

”Vi er nødt til at gøre det på en måde, som også tager højde for problemerne med klimaforandringer. Og det er præcist disse drøftelser, som vi fører - navnlig med Tyskland og Spanien.”

Den canadiske premierminister, Justin Trudeau, og den tyske forbundskansler, Olaf Scholz, drøftede ved G7-topmødet i sidste uge muligheder for eksport af flydende naturgas fra Canada til Europa.

Canada er verdens sjettestørste producent af naturgas.

Landet har spillet en fremtrædende rolle i bestræbelserne på at støtte Ukraine og isolere Rusland.

Den canadiske regering meddelte onsdag, at landet øger dets diplomatiske tilstedeværelse i Central- og Østeuropa samt i Kaukasus.

Der bliver åbnet fire nye canadiske ambassader. Det sker som modreaktion på ”Ruslands destabiliserende aktiviteter” i regionen.

Canada gjorde det samtidig klart, at det vil stille soldater og ekspertise til rådighed for en kampklar brigade i Letland i et samarbejde med andre Nato-allierede.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

EU-Kommissionen har fredag officielt kategoriseret Temu som en "meget stor online platform", der dermed skal leve op til en række strammere regler. | Foto: Johanna Geron/Reuters/Ritzau Scanpix

Temu kommer under skrappere EU-regler

For abonnenter