PolicyWatch

EU-parlamentariker melder sig ud af De Radikale

Europaparlamentariker Karen Melchior vil ikke nedlægge sit mandat, men melder sig i stedet ud af De Radikale. (Opdateret)

Karen Melchior på partiets landsmøde i september sidste år. | Foto: Jonas Olufson

Europaparlamentariker Karen Melchior melder sig ud af partiet De Radikale. Men hun fortsætter sit virke i parlamentet som løsgænger, oplyser hun i en pressemeddelelse.

Beslutningen kommer, efter at partiet siden maj har opfordret Melchior til at nedlægge sit mandat i EU-Parlamentet.

Karen Melchior har ikke hidtil reageret på opfordringen. Men onsdag skriver parlamentarikeren, at hun ikke ”kan efterleve anmodningen om at nedlægge sit mandat”.

”Jeg er forblevet som medlem af Radikale, da mine synspunkter ikke har ændret sig. Efter maj havde jeg en forventning om, at jeg fredeligt kunne få lov til at fortsætte mit arbejde. Men partiets ledelse valgte at modarbejde og chikanere mig på forskellig vis, formentlig da partiet ikke har en eksklusionsparagraf i sine vedtægter. Derfor kommer jeg til at melde mig ud af De Radikale,” skriver Karen Melchior.

Hun tilføjer, at hun i indeværende valgperiode vil arbejde for ”mine og radikale mærkesager på vegne af de 17.292 stemmer, som jeg fik i 2019”.

Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, hvordan flere af Karen Melchiors medarbejdere sidste år sagde op grundet et hårdt arbejdsmiljø.

Parlamentarikeren sygemeldte sig i februar, men fortsatte med at stemme i EU-Parlamentet. Det burde hun holde sig fra, når hun var sygemeldt, lød det fra den radikale ledelse.

I marts meddelte hun så, at hun var klar til at genoptage arbejdet i EU-Parlamentet. Men siden har De Radikales hovedbestyrelse opfordret hende til at trække sig fra sit mandat i EU-Parlamentet.

I en kommentar lød det dengang fra landsformand Mikkel Irminger Sarbo:

”Afsæt for situationen er en række alvorlige brud på Radikale Venstres samværspolitik, samt at vi ikke kan opnå sikkerhed for et tilfredsstillende arbejdsmiljø på Karen Melchiors kontor i Europa-Parlamentet.”

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier