Dansk EU-parlamentariker nomineret til energi-pris

Morten Helveg Petersen er en af fire nominerede til EU-Parlamentets pris for særlig udmærkelse indenfor området energi, industri og forskning. 
Morten Helveg Petersen (R) er blevet bemærket for sit arbejde indenfor energiområdet. | Foto: Jonas Olufson
Morten Helveg Petersen (R) er blevet bemærket for sit arbejde indenfor energiområdet. | Foto: Jonas Olufson

Når de såkaldte MEP-awards i Europa-Parlamentet uddeles 27. juni, løber en dansker måske med en af priserne for sit arbejde i den såkaldte ITRE-kategori, altså industri, forskning og energi.

Radikales Morten Helveg Petersen er nemlig nomineret i kategorien sammen med tre andre. 

”I sin tid som MEP (medlem af Europa-Parlamentet, red.) har han haft en stærk indflydelse på en lang række politikområder. Energi, industriforskning og innovation har dog været i hjertet af hans arbejde. Petersen var ordfører på EU’s strategi for vedvarende energikilder offshore, hvilket understregede hans engagement i en fremtid med grøn energi. Senest har Petersen været central som skyggeordfører i arbejdet med designet af elmarkedsreformen,” lyder begrundelsen for nomineringen. 

Morten Helveg Petersen er i konkurrence med irske Ciaran Cuffe, tyske Christian Ehlers og italienske Patrizia Toia.

’MEP Awards’ bliver årligt uddelt af det månedlige EU-magasin ’The Parliament Magazine’ og er blandt de største prisuddelinger for EU-parlamentarikerne. 

Ved MEP-awards 2022 løb Danmark med to ud af de 16 priser. 

Kira Marie Peter-Hansen (SF) blev kåret som årets unge leder i EU-parlamentet, mens Christel Schaldemose (S) vandt MEP-prisen for sit arbejde for europæiske forbrugerrettigheder. 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også