Mangel på kvinder giver blinde vinkler i it-branchen

Den danske it-branche er ikke gode nok til at fremstå relevante og attraktive for kvinder, og det skal ændres, mener DI Digital som svar på digitaliseringsministerens udmelding her i ITWatch i går.
Foto: Pr
Foto: Pr

Den danske it-branche mangler medarbejdere og har samtidig en meget stor kønsskævhed. Tallene viser, at omkring 25 pct. af de ansatte i it-branchen er kvinder, og det lave antal understøtter langt fra branchens akutte jagt på ansatte.

Det mener man i DI Digital som svar på digitaliserings- og ligestillingsministerens, Venstres Marie Bjerre, udtalelser her i et større interview med ITWatch i går.

Hun sagde blandt andet:

”Mangel på kvinder i tech er en enorm ligestillingsudfordring. Løser vi den, får vi løst en af de helt store udfordringer i tech-branchen, nemlig mangel på arbejdskraft,” sagde ministeren.

Hun siger, at der er en barriere i industrien, der holder kvinder ude.

”Kan vi bryde denne barriere, kan vi løse tech-industriens helt store udfordring.”

Du kan læse hele interviewet her.

Hos DI Digital siger Andreas Holbak Espersen, digitaliseringspolitisk chef, at han er enig.

”Vi er enige med digitaliseringsministeren i, at der er brug for løsninger på den store kønsskævhed i tech-branchen. En ting er, at kønsskævheden ikke hjælper på den store mangel, som virksomheder oplever, på it-specialister, men vi risikerer samtidigt at udelade vigtige aspekter og værdisæt i det teknologiske løsninger,” siger han og tilføjer:

”En tech-branche med et markant undertal af kvinder er, så at sige, en branche med for mange blinde vinkler,” lyder det.

Han siger videre, at it-virksomhederne og uddannelsesinstitutionerne skal være meget bedre til at vise, at ”tech-branchen også er relevant og ikke mindst attraktiv for kvinder.”

”Vi har et fælles ansvar for at skabe et mere inkluderende miljø og være bedre til at vise anvendelsesmulighederne ved it i stedet for et snævert fokus på teknologi og proces – f.eks. vise, at it er med til at løse klimakrisen og andre akutte problemer i samfundet. Det vil kunne åbne branchen op for flere end de allerede indviede.”

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også