Restauranter, landmænd, havne og andre med tæt tilknytning til fødevareerhvervet kommer i maj til at fejre maden i syv jyske kommuner.
Under navnet Madmødet 2024 vil der over en uges tid blive afholdt en lang række arrangementer over et areal på 6000 kvadratkilometer, idet festivalen foregår ude hos producenterne og ikke som traditionelt samlingspunkt. Ifølge en pressemeddelelse fra arrangøren Business Region MidtVest, der dækker kommunerne i Midt- og Vestjylland, vil der være mere end 250 arrangementer i dagene 20.-26. maj.
”Målet med Madmødet er at tænde spotlightet på alle de fantastiske fødevarer, der produceres i vores område. Det gør vi bl.a. ved at lave debatter om de politiske beslutninger, der sætter rammerne for fremtidens fødevareproduktion, til formidling af selve dyrkningen af råvarerne, og til sidst forarbejdning og tilberedning af maden ude i restauranterne og butikkerne,” udtaler Stine Lindbjerg Jespersen, projektleder hos Business Region MidtVest.
”Vi er utrolig glade for den store tilslutning fra områdets producenter, restauranter og fødevarevirksomheder, for jo flere, der åbner dørene under Madmødet, jo større bliver kendskabet til Midt- og Vestjyllands spisekammer.”
Hestbjerg Økologi er - sammen med restaurant Limfjordens Hus i Glyngøre - en af de mange aktører til Madmødet 2024, hvor man gerne vil bringe danskerne tættere på fødevareproduktionen, der i dette tilfælde er at komme hen til grisene.
”Vi har trynen i jorden og er med i Madmødet for fjerde gang. For os er det spændende og vigtigt, at vi sammen fortæller, om de fødevarer vi fremstiller i Danmark og specielt her i vores lokalområde. For os er sporbarhed og den direkte dialog med forbrugerne helt grundlæggende for den måde, vi har økologiske grise – de skal opleves. Derfor byder vi indenfor til Sofari,” udtaler Marianne Fløe Hestbjerg.