PolicyWatch

Debat: Danmark sakker bagud i det teknologiske kapløb

Danmark risikerer at tabe det højteknologiske kapløb, hvis landets små og mellemstore virksomheder ikke begynder at investere mere i forskning og ny teknologi, skriver Henrik Aarestrup, politisk rådgiver i Dansk Metal, i dette debatindlæg.

Henrik Aarestrup, Dansk Metals formandssekretariat | Foto: PR

Danskerne skal snart til stemmeurnerne og vælge sine repræsenter på Christiansborg. De store temaer ser allerede nu ud til at blive udlændinge, klima, velfærd og pension. Det er alle vigtige emner, men en af de største udfordringer for vores samfund er det højteknologiske kapløb, der lige nu foregår i det globale samfund. Her har Danmark længe stået godt, men desværre er der en risiko for, at vi kommer til at sakke bagud. Den største risiko er, hvis landets små og mellemstore virksomheder ikke begynder at investere mere i forskning og ny teknologi.

Vi ser nemlig en kedelig tendens til, at små og mellemstore virksomheder ikke i tilstrækkelig grad investerer i ny teknologi, så som robotter. En ny analyse fra Danmarks Statistik viser, at kun 12 pct. af små og mellemstore virksomheder benytter sig af Big Data analyser, og kun 8 pct. benytter sig af robotter. Samme tendens kan spores i en rundspørge blandt Dansk Metals tillidsfolk. Her svarer godt hver tredje på virksomheder med mere end 100 ansatte, at de arbejder målrettet med at implementere ny teknologi, mens det kun er hver syvende af de mindre virksomheder.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier