PolicyWatch

Debat: Endnu en lappeløsning til erhvervsuddannelserne

Aftalen ”Fra folkeskole til faglært” indeholder mange gode detaljer, men vi mangler stadig et helhedsblik på erhvervs- og ungdomsuddannelserne, så vi kan få flere unge og unge voksne til at vælge og gennemføre en erhvervsuddannelse. Det er det, de små og mellemstore virksomheder har brug for. Det skriver Heike Hoffmann, uddannelsespolitisk chefkonsulent hos SMVdanmark, i dette debatindlæg.

Heike Hoffmann, uddannelsespolitisk chefkonsulent, SMVdanmark | Foto: PR/SMWdanmark

I SMVdanmark er vi glade for, at et meget enigt Folketing har haft skarpt fokus på erhvervsuddannelserne i mange år. Vi var glade for reformen fra 2014, og vi er glade for, at politikerne justerer, hvor en hastigt gennemført reform har brug for tilpasning. Fordi erhvervsuddannelserne har brug for opmærksomheden.

Lige nu ser vi desværre bare aftaler, der retter på detaljen, lapper huller og justerer i hjørnerne. Vi ser aftaler på ét uddannelsesområde uden blik for konsekvenserne på de andre uddannelsesområder.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

DI bifalder ny finanslovsaftale uden flyafgift

Hos DI Transport er direktør Michael Svane glad for, at en flyafgift ikke fandt vej til ny finanslov. Organisationen mener dog, at andre elementer i delaftale giver en "startbane" for grøn omstilling af luftfarten.

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier