Christine Antorini går fra politik til Novo

Den tidligere undervisningsminister bliver direktør for Novo Nordisk Fondens nye læringscenter Life.
Foto: Ritzau Scanpix/Søren Bidstrup
Foto: Ritzau Scanpix/Søren Bidstrup
AF RITZAU

Med under et år til folketingsvalget mister Socialdemokratiet en stor profil, da tidligere undervisningsminister Christine Antorini stopper i politik.

Hun skal i stedet være direktør for Novo Nordisks videnskabelige læringscenter Life. Det oplyser Socialdemokratiet i en pressemeddelelse.

Som undervisningsminister stod hun blandt andet bag den udskældte folkeskolereform.

Det er svært at forlade politik, lyder det.

"Jeg har været super glad for min tid som både undervisningsminister og formand for Folketingets uddannelses- og forskningsudvalg for Socialdemokratiet," siger Antorini i pressemeddelelsen.

"Det har været en fornøjelse at være med til at præge uddannelsespolitikken helt ind i det politiske maskinrum som en del af Mette Frederiksens ledelse," siger hun.

Christine Antorini var børne- og undervisningsminister fra 2011 til 2013 og undervisningsminister fra 2013 til 2015.

Siden 2015 har hun blandt andet været gruppesekretær for Socialdemokratiets folketingsgruppe og dermed haft en fremtrædende rolle i partiet.

Hun har siddet i Folketinget i flere perioder. Første gang var i 1998 til 1999. Dengang var hun medlem af SF. Da hun blev valgt ind i Folketinget igen i 2005, var det som socialdemokrat.

S-formand Mette Frederiksen kalder det et stort tab for partiet.

"Jeg vil gerne ønske Christine Antorini et kæmpe stort tillykke med det nye job som direktør for Life. Det er selvfølgelig et stort tab for os i Socialdemokratiet, der ikke bare mister en knalddygtig politiker, men også en god og værdsat kollega. Tak til Christine for hendes store arbejdsindsats som en del af den socialdemokratiske ledelse, som minister og som politiker," siger Mette Frederiksen.

Ny erhvervsminister har danske life science-aktier for knap en halv million kr 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også