Ny ø i København får mere politisk vind i sejlene

Et bredt flertal i Borgerrepræsentationen i Københavns Kommune har godkendt principaftalen om den kunstige ø Lynetteholmen. Dermed har projektet nu fået grønt lys fra både kommunen og Folketinget.
Foto: PR-visualisering.
Foto: PR-visualisering.

Politikerne i Københavns Kommune har godkendt en såkaldt principaftale mellem kommunen og staten om at anlægge den kunstige ø Lynetteholmen, der blandt andet skal sikre boliger til 35.000 borgere i hovedstaden.

Aftalen blev godkendt med et meget bredt flertal i Københavns Borgerrepræsentation. Dermed har både Københavns Kommune og et flertal af partierne i Folketinget nikket ja til aftalen, skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

"Jeg er glad for, at så bredt et flertal i Borgerrepræsentationen står sammen om at sikre Københavns fremtid," udtaler overborgmester Frank Jensen (S).

Visionen om at bygge Lynetteholmen nord for Refshaleøen med plads til omkring 35.000 beboere og et tilsvarende antal arbejdspladser, der samtidig vil gøre det muligt at udvikle Refshaleøen med boliger til yderligere 15.000 indbyggere, blev præsenteret i begyndelsen af oktober.

"Lynetteholmen bliver på én gang en helt ny bydel og får samtidig en masse genkendelige københavnerkvaliteter. Det bliver en blandet bydel med boliger til forskellige indkomster – med adgang til strand og grønne områder – og med kollektiv trafik af høj klasse," siger Frank Jensen i meddelelsen.

Planen er, at de første boliger på Lynetteholmen skal bygges i 2035, og at hele projektet skal stå færdigt i 2070. Til den tid skal bydelen både have egen metrolinje og en ny ringvej med havnetunnel, der går øst om København og videre ned under Amager. Den nye ø skal være med til at sikre, at der er boliger nok i København i fremtiden.

Godkendelsen i Borgerrepræsentationen betyder, at de tekniske forundersøgelser kan gå i gang. Kun Enhedslisten stemte imod aftalen, fremgår det.

Denne artikel er leveret af PolicyWatchs søstermedie EjendomsWatch.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også