PolicyWatch

Måling: Flertal oplever byrådsdækning som tilstrækkelig - hver femte savner mere

Trods pres på lokalmedierne er et flertal af landets kommuner tilfredse med dækningen af lokalpolitik, men godt hver femte oplever ikke mediedækningen som tilstrækkelig, viser rundspørge.

Mediedækningen af lokalpolitik ude i kommunerne som her Ballerup er generelt tilstrækkelig, mener et flertal ifølge en rundspørge fra kommunen.dk. | Foto: Asger Ladefoged / Ritzau Scanpix

Lokale dagblade og ugeaviser er pressede økonomisk, og det har ført til flere sparerunder i regionale mediehuse som Jysk Fynske Medier, Nordjyske og Sjællandske Medier de seneste år. Det har dog ikke slået bunden ud af den lokalpolitiske dækning, mener et flertal af landets kommuner. Det skriver kommunen.dk.

Ifølge en rundspørge, som mediet har gennemført, og som 65 kommuner har svaret på, oplever 63 pct. den lokalpolitiske dækning som tilstrækkelig. 23 pct. svarer dog, at dækningen er utilstrækkelig, mens knap 14 pct. er i tvivl og svarer "ved ikke".

Samtidig melder 97 pct., at de har en lokalredaktion i kommunen, og 85 pct. svarer, at der ved byrådsmøder mindst er en journalist til stede.

"Det ser ud, som om at der faktisk er pænt og overraskende stor journalistisk tilstedeværelse i den traditionelle del af den kommunale journalistik, nemlig byrådsreferatet. Og det synes jeg sådan set er meget positivt," siger Søren Schultz Jørgensen, der er journalist, mediekommentator og ph.d. i mediesociologi, til kommunen i en kommentar til tallene.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier