PolicyWatch

Vismænd går i rette med DI om generationsskifte

De økonomiske vismænd er uenige med Dansk Industri om, hvordan virksomheder skal værdiansættes i forbindelse med et generationsskifte, skriver Berlingske.

Foto: Martin Sylvest/Martin Sylvest /

Når en virksomhed skal værdiansættes i forbindelse med et generationsskifte, skal man også kigge på fremtidsperspektiverne for virksomheden, mener de økonomiske vismænd.

Det skriver Berlingske.

Vismændene har længe understreget, at det vil være en god idé at hæve skatten på et generationsskifte til 15 pct., men nu melder man altså også ud, hvordan værdiansættelsen skal foregå.

"Hvad en virksomhed er værd, er ikke bare et spørgsmål om, hvad overskuddet eller underskuddet har været i går. Det skal også afspejle nutidsværdien af den indtjening, en virksomhed kan optjene i hele sin levetid. Deri ligger naturligt noget usikkerhed, for det kræver, at man tænker over, hvordan en virksomhed klarer sig langt ude i fremtiden,« siger Carl-Johan Dalgaard, vismand og professor ved Økonomisk Institut ved Københavns Universitet.

Dansk Industri mener, at det er en helt forkert tilgang. Organisationen peger på, at man udelukkende bør værdiansætte en virksomhed ud fra værdien på overdragelsestidspunktet. Ifølge Carl-Johan Dalgaard er den tilgang "indlysende bims".

Bødskov sender invitation til erhvervslivet: Vil drøfte generationsskifteskat

Regeringen hæver afgiften for generationsskifte

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier