PolicyWatch

Erhvervsstyrelsen vil tage direkte fat på virksomheder der undgår lovpligtig revision

Erhvervsstyrelsen vil nu henvende sig direkte til virksomheder, der uberettiget fravælger revision. Sidste år blev der rejst 85 sager om virksomheder, der ikke var berettiget.

Foto: Colourbox

Erhvervsstyrelsen lægger nu op til at tage direkte fat på de virksomheder, der har droppet den lovpligtige revision uden at være berretiget til det, skriver Finans.

Ved hjælp af et digitalt værktøj kan de finde frem til virksomhederne, som i første omgang får en "høflig forespørgsel", fortæller kontorchef i Ervervsstyrelsen Susanne Thorhauge.

"Vi ved, at problemet eksisterer. Sidste år, da vi ikke havde digital kontrol, rejste vi 85 sager om virksomheder, der havde fravalgt revision, men ikke var berettiget til det. Nu giver vores nye digitale kontroller mulighed for, at vi i styrelsen kan få fat i de mest alvorlige af dem," siger hun til Finans.

Hvis der herefter ikke bliver reageret fra virksomhedens side, vil sagen blive sendt videre til manuel behandling i styrelsen, og det kan i yderste konsekvens ende med en tvangsopløsning af selskabet, hvis der ikke rettes op på problemet.

Falsk ejer i detailkæde udløser politisk krav om password-tvang i erhvervsregister 

Minister kræver bedre information om sikkerhed i erhvervsregistret 

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier