PolicyWatch

Bødskov afviser justeringer i skattespørgsmål om firmabiler

Torsdag vedtages nye regler for brugen af firmabiler. Reglerne vil dog falde uden en overgangsperiode, og tusinder af leasing-ejere risikerer et skattesmæk på helt op til 70.000 kroner over de kommende år.

Foto: Jens Dresling

Tusindvis af danskere står potentielt til at blive ramt et nyt skatteindbreb på leasede firmabiler. Forslaget vedtages torsdag og kan potentielt kostede ejerne af leasingbilerne et skattesmæk på 60.000-70.000 kroner over de næste tre år, skriver Dagbladet Børsen.

Avisen skriver, at skatteminister Morten Bødskov (S) fortsat har afvist at justere lovindgrebet til trods for en stribe kritiske høringssvar, som lægger vægt på skævheder og huller i lovforslaget.

"Leasing skal ikke bruges til spekulation i skatterabatter. Derfor skal beskatningen af fri bil svare til det, det koster selv at holde en tilsvarende bil," skriver Morten Bødskov i et skriftligt citat til Børsen.

Mere fra PolicyWatch

Bredt flertal vil af med gas fra 2035 grundet Rusland

Rusland har for stor indflydelse, og derfor vil bredt flertal i Folketinget med gas fra 2035 ifølge ny aftale. Dansk Fjernvarme glæder sig over aftalen. Men det skorter med hjælp til landets boligejere, lyder det. (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier