PolicyWatch

Danske rederier frygter brexit: Mærker usikkerhed fra både kunder og ansatte

Mens man venter på at Storbritannien forlader EU, er der dystre forventninger blandt landets rederier, viser en ny undersøgelse. En af dem er Mik Henriksen i Esjberg.

Foto: Christer Holte

På tærsklen til det britiske farvel til EU, mærker topcheferne i flere rederier usikkerheden ulme, skriver Dagbladet Børsen.

Ifølge en rundspørge foretaget af brancheorganisationen Danske Rederier svarer svarer 18 ud af 26 topchefer i rederierne, at brexit vil få en negativ eller meget negativ effekt på indtjeningen. Blandt de nervøse er Mik Henriksen, som i 2015 grundlagde rederiet MHO-Co i Esbjerg, som frygter at hele forretningen er i fare.

"Vi mærker usikkerheden både fra vores ansatte og kunder," siger Mik Henriksen til avisen og forklarer, at Storbritannien på nuværende tidspunkt tegner sig for 100 pct. selskabets omsætning:

"Det er jo forståeligt nok, at folk bliver usikre, når de går og hører en masse og spørger sig selv: Har vi et job efter nytår, eller har vi ikke?"

Mere fra PolicyWatch

Vestager forventer techlov træder i kraft inden for et år

Europa-Parlamentet arbejder på højtryk for at få stemt de to kommende techlovpakker igennem inden sommer, så de sidste skridt kan tages i efteråret. Allerede næste forår forventes store dele af de to lovpakker at træde i kraft, melder EU’s konkurrencekommissær Margrethe Vestager og EU-parlamentariker Christel Schaldemose.

Formand for minkavlere: Horribel læsning om et totalt kollaps

Formand for Danske Minkavlere Tage Pedersen er chokeret over den læsning, han indtil videre har nået i Minkkommissionens beretning. Han opfordrer Folketinget ”til at sikre, at ingen andre danskere skal udsættes for den behandling, vi er blevet udsat for”.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier