PolicyWatch

Dansk Digital Europe-generalsekretær efterspørger mere politisk initiativ

Hvis der skal skabes flere store, digitale selskaber i Europa, bliver politikerne nødt til at gøre mere på området, lyder det fra interesseorganisationen Digital Europe.

Foto: Cicilie S. Andersen

Cecilia Bonefeld-Dahl, der er generalsekretær i Digital Europe, ærgrer sig over, at politikerne ikke gør mere for at skabe et levende erhvervsmiljø, der kan være med til at skabe store, digitale virksomheder, skriver Berlingske.

Meldingen kommer i forbindelse med interesseorganisationens årlige prisfest "Masters of Digital 2020" i Bruxelles, hvor danske Corti vandt finalen.

Generalsekretæren peger på, at blot fem pct. af de globale unicorn-virksomheder kommer fra Europa, og hun mener, at både Danmark og EU bør bruge flere ressourcer på det digitale område, selvom hun dog roser EU-Kommissionen for at være lydhør.

"Vi er meget glade for, at der blandt andet med Margrethe Vestager som nu også ansvarlig for digitaliseringen af EU udarbejdes en strategi for at gøre Europa klar til den digitale æra, blive konkurrenceduelig og se på grøn teknologi, hvor vi står superstærkt. Kommissionen har ret visionært sat penge af til at arbejde med at få de små og mellemstore virksomheder til at implementere ny teknologi her og nu og til at investere i færdigheder lige nu," siger hun til Berlingske.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ITWatch.)

Medie: IT Branchen har overvejet fusion med erhvervsorganisation

Digitaliseringsstyrelsen: Borgeren skal ikke møde en siloopdelt offentlig sektor

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier