Norwegian vil have samme hjælp som SAS

Luftfartsselskabet Norwegian, der ligesom SAS er hårdt ramt af udbruddet af coronavirus, efterlyser hjælp fra den norske stat til at komme gennem krisen.
AF RITZAU FINANS

Det norske luftfartsselskab Norwegian kan tirsdag misundeligt fra sidelinjen se til, mens SAS har modtaget en garanti på 3 mia. svenske kr. fra sine to store statslige ejerer i Danmark og Sverige.

Norwegian, der ligesom SAS er hårdt ramt af udbruddet af coronavirus, efterlyser derfor samme hjælp fra den norske stat.

"Nu er svenske og danske myndigheder kommet med en betydelig redningspakke til SAS i form ad likviditet, som gør det meget lettere for Norwegians største konkurrent at komme denne krise," siger Jacob Schram, som er koncernchef i Norwegian, i en meddelelse.

"Norwegian er et norsk selskab, som har behov for tilsvarende hjælp fra de norske myndigheder for at kunne beskytte norske arbejdspladser, infrastruktur og værdiskabelse," tilføjer han.

Det norske flyselskab noterer sig, at landets regering og dets parlament, Stortinget, har givet løfter om at beskytte norske arbejdspladser og virksomheder, og koncernen håber derfor nu på et "hurtigt tiltag" i form af en kreditfacilitet.

Norwegian har omkring 11.000 medarbejdere.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også