Nyt byggepanel skal holde byggeriet i gang under coronakrisen

BL - Danmarks Almene Boliger har sammen med Dansk Byggeri, BAT Kartellet, Danske Arkitektvirksomheder, Foreningen af Rådgivende Ingeniører, Dansk Erhverv, Bygherreforeningen og Landsbyggefonden oprettet Det Rådgivende Byggepanel for almene boligorganisationer.
"Vi er utrolig glade for den store opbakning til Det Rådgivende Byggepanel, som vi har mødt hos vores kolleger i en række af de vigtigste organisationer inden for byggeriet," siger Bent Madsen, adm. direktør i BL - Danmarks Almene Boliger. | Foto: PR
"Vi er utrolig glade for den store opbakning til Det Rådgivende Byggepanel, som vi har mødt hos vores kolleger i en række af de vigtigste organisationer inden for byggeriet," siger Bent Madsen, adm. direktør i BL - Danmarks Almene Boliger. | Foto: PR

Den almene boligsektor, der hvert år renoverer og vedligheholder for over et tocifret milliardbeløb, gør nu endnu et tiltag for at holde byggeriet i gang under den nuværende coronakrise.

Sammen med en række aktører i bygge- og anlægsbranchen står den almene sektors fælles talerør, BL, bag etableringen af Det Rådgivende Byggepanel, som vil bistå bygherrer, virksomheder og medarbejdere med hurtig rådgivning for at sikre den bedst mulige byggeproces i den nuværende situation, som er svær for mange, lyder det i en pressemeddelelse.

"På BL Danmarks Almene Boligers hjemmeside er oprettet en hotline, som boligorganisationer og andre kan henvende sig til, hvorefter organisationerne bag Det Rådgivende Byggepanel vil træde til med anbefalinger," skriver BL.

Bag panelet står desuden Dansk Byggeri, BAT Kartellet, Danske Arkitektvirksomheder, Foreningen af Rådgivende Ingeniører, Dansk Erhverv, Bygherreforeningen og Landsbyggefonden.

"Hvert år renoverer og vedligeholder de almene boligorganisationer for mere end 14 mia. kr., og det er vigtigt, at dette arbejde i videst muligt omfang holdes i gang. For at holde hånden under den danske beskæftigelse og virksomhederne i denne svære situation. Og for at sikre at vedligehold og renoveringer gennemføres rettidigt til prisen af hensyn til beboerne," skriver BL.

I en skriftlig kommentar, siger boligminister Kaare Dybvad Bek (S):

”Det er vigtigt, at vi ser på, hvordan vi kan fastholde flest mulige aktiviteter i samfundet under coronakrisen – og det gælder naturligvis også i den almene boligsektor. Derfor hilser jeg det initiativ velkommen, som BL her har taget i samarbejde med en række helt centrale organisationer omkring byggeriet i Danmark."

Han erklærer sig åben for, at regler kan blive justeret til gavn for byggeaktiviteten:

”For regeringen er det vigtigt, at vi fastholder vedligeholdelse og renoveringer i den almene boligsektor. Derfor vil jeg som minister være åben over for at se på, om der i den nuværende situation skulle være behov for justere på nogle regler for at opretholde det videre arbejde”.

I BL - Danmarks Almene Boliger er adm. direktør Bent Madsen tilfreds med initiativet.

”Vi er utrolig glade for den store opbakning til Det Rådgivende Byggepanel, som vi har mødt hos vores kolleger i en række af de vigtigste organisationer inden for byggeriet. Sammen har vi kunnet etablere byggepanelet på rekordtid. Og der skal også lyde en stor tak til byggeriets minister, boligminister Kaare Dybvad Bek, der bakker initiativet op. Det har stor betydning for os," siger han.

Flere almene boligselskaber følger trop og fremrykker betaling af håndværkere

Fælles front ønsker Landsbyggefonden bragt i spil i kampen mod corona

Almene boligselskaber vil hjælpe byggebranchen gennem coronakrisen

"Der er en masse man kan sætte i gang for at hjælpe håndværkervirksomhederne" 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også