IT-Branchen foreslår tre initiativer for at redde tech-startups gennem coronakrisen

Mindre vækstvirksomheder skal hjælpes nu og her, og derfor har ITB sendt et brev til erhvervsministeren med forslag til konkrete initiativer, der kan redde startup-virksomhederne gennem den nuværende krise.
Michael Moesgaard Andersen er formand for udvalget for iværksætteri, kapital og vækst i ITB. | Foto: PR
Michael Moesgaard Andersen er formand for udvalget for iværksætteri, kapital og vækst i ITB. | Foto: PR

Danske tech-startups og scaleup-virksomheder skal hjælpes, så de kan komme sikkert igennem coronakrisen og ikke risikerer at måtte dreje nøglen om.

Det mener brancheorganisationen IT-Branchen, ITB, som netop har sendt et brev til erhvervsminister Simon Kollerup (S). Her foreslår ITB tre konkrete initiativer, der kan hjælpe vækstvirksomhederne i løbet af krisen.

"Regeringen har igangsat flere gode initiativer for at hjælpe det danske erhvervsliv, og der er ingen tvivl om, at det er den rette vej at gå. Men det er dog er langt fra alle virksomheder i det danske erhvervsliv, der kan gøre brug af de ellers gode initiativer og det danske startupmiljø har akut brug for hjælp," siger Michael Moesgaard Andersen, formand for udvalget for iværksætteri, kapital og vækst i ITB, i en meddelelse.

Initiativerne, som ITB foreslår, har til hensigt at hjælpe de mindre virksomheder, som ifølge brancheorganisationen ikke får den fornødne hjælp med de nuværende hjælpepakker.

ITB's forslår følgende tre initiativer:

  1. Fremskyndet udbetaling fra Skattekreditordningen, hvilket på den korte bane øger likviditet til virksomheder, der investerer tungt i udvikling etc.  
  2. Etablering af en særlig startup- og scaleup-pulje på 500 mio. kr. til understøttelse af næste generation af virksomheder. Puljen skal bringes i spil til hurtigt at sikre kapital til virksomheder ved, at grants fra Innovationsfonden betragtes som "privat finansiering" i Vækstfonden.  
  3. Styrkelse af egenkapitalen i disse konkurstruede virksomheder ved at egenkapitalindskud i en periode gøres afskrivnings- og/eller skattefradragsberettigede. 

ITB mødes fredag med Folketingets erhvervsordførere, hvor organisationen vil drøfte initiativerne.

"Hvis ikke vi også får skabt nogle initiativer der støtter op om det danske startupmiljø, kan det få store konsekvenser for Danmarks fremtid, for det er netop disse typer virksomheder der kan være med til at danne rammerne for Danmarks fremtidige samfund og vækst," påpeger Michael Moesgaard.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie ITWatch.)

Jyske it-klynger fusionerer 

Nu har 20.000 virksomheder søgt om lønkompensation  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også