PolicyWatch

Lizette Risgaard: Fremryk offentlige milliardinvesteringer i grøn omstilling og boligrenovering

Når man kan indgå en trepartsaftale om en hjælpepakke  påmange milliarder over en weekend, kan man også meget hurtigt få sat gang i nye offentlige investeringer, siger formanden for Fagbevægelsens Hovedorganisation, Lizette Risgaard, til Berlingske.

Lizette Risgaard | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Formanden for Fagbevægelsens Hovedorganisation, Lizette Risgaard, har ikke meget til overs for økonomers advarsler om at fremrykkede offentlige investeringer ikke er det rigtige middel til at styrke økonomi og arbejdsmarked efter coronakrisen. Tværtimod anbefaler hun i et interview med Berlingske, at det offentlige investerer milliarder i infrastruktur, grøn omstilling, boligrenovering med grønt fokus, ligesom andre offentlige investeringer skal fremrykkes.

"Hjælpepakkerne har hjulpet, men vi kan godt høre, at der efterspørges endnu mere. Og der bliver med sikkerhed brug for flere tiltag. Vi har brug for nogle tiltag, så mange af dem, som er blevet arbejdsløse, hurtigt kan komme i job, når vi er på den anden side af covid-19," siger Lizette Risgaard til avisen.

Mere fra PolicyWatch

Københavns klimamål på vej op i den blå luft

Efter glippet udbudsdeltagelse kræver det ”mirakler” at få CO2-fangst i storskala i 2025, konstaterer ARC. Borgmester erkender, at det ser svært ud for hovedstaden at leve op til sit klimamål uden og vil have regeringen til at ændre på reglerne.

Læs også

Seneste nyt

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier