Igen er ledighedskøen vokset med mere end 50.000 under corona

Coronakrisen har sendt mange i ledighed. Mandag var ledighedskøen vokset med 50.502 personer siden 9. marts.
Ikke siden 1. maj har antallet af nytilmeldte ledige under coronakrisen ligget over 50.000, oplyser Beskæftigelsesministeriet. | Foto: Mathias Svold/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
Ikke siden 1. maj har antallet af nytilmeldte ledige under coronakrisen ligget over 50.000, oplyser Beskæftigelsesministeriet. | Foto: Mathias Svold/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

Ledighedskøen i Danmark er vokset stort under coronakrisen.

Mandag var ledighedskøen vokset med 50.502 personer siden 9. marts, hvor coronaudbruddet for alvor begyndte at ramme Danmark.

Det oplyser Beskæftigelsesministeriet.

Man skal tilbage til 1. maj for at finde seneste dag, hvor ledighedskøen var vokset med over 50.000 under krisen.

Mandag var der 2245 personer, der registrerede sig som ledige. Det var en stigning i forhold til mandagen før på 518 personer.

Denne mandags antal var også højere end normalt, når der sammenlignes med gennemsnittet for mandag i samme uge de seneste fem år.

Her var gennemsnittet 1944 personer, altså 301 lavere end denne mandag.

"Vi ser nu en stigning i ledigheden, som er større end sidste uge og større end normalt. Det bekræfter os desværre kun i, at vi står i en alvorlig krise, som vi alle skal indstille os på vil kræve lang tid at komme igennem," siger beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S) i en skriftlig kommentar.

Han tilføjer, at det skal ske på en retfærdig måde, så det ikke er dem, der har mindst, der skal betale den største del af regningen.

"Vi vil snarest fremlægge de initiativer, som vi mener, er de bedste til at få gang i økonomien igen," siger beskæftigelsesministeren.

Regeringen har sagt, at der kan blive tale om en yderligere genåbning efter 10. maj, såfremt udviklingen med coronavirus i Danmark går den rigtige vej.

Forleden sagde statsminister Mette Frederiksen (S), at der først bliver taget en beslutning om næste fase af genåbningen "meget tæt" på 10. maj.

Det danske samfund blev delvist lukket, da coronavirusset begyndte at brede sig i marts. Det betød blandt andet en midlertidig lukning af blandt andet skoler og flere typer af erhverv.

Efter påske blev de første skridt i genåbningen taget, da de mindste børn sammen med tandlæger, frisører og køreskoler var blandt de første til at vende tilbage til en normal hverdag.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også