Folketinget giver tre års længere klagefrist ved projektsalg af boliger

Fremover kan danske boligkøbere klage over vildledende markedsføring af eksempelvis projektsalg i fem år frem for i dag to år. Det har Folketinget i dag besluttet ved en ændring af markedsføringsloven.
"Som forbruger skal man være sikker på, at den vare, man køber, også lever op til det lovede," lyder det fra erhvervsminister Simon Kollerup (S). | Foto: Jens Hartmann Schmidt
"Som forbruger skal man være sikker på, at den vare, man køber, også lever op til det lovede," lyder det fra erhvervsminister Simon Kollerup (S). | Foto: Jens Hartmann Schmidt

Efter flere sager, hvor boligkøbere er blevet skuffet over at overtage færre kvadratmeter, end det glittede salgsmateriale fra boligudviklerne lovede, har Folketinget torsdag styrket forbrugernes klageadgang, oplyser Erhvervsministeriet.

Som reglerne er i dag, har boligkøbere kun to år at klage i, før forældelsesfristen træder i kraft. Fremover kan der klages i op til fem år.

"Som forbruger skal man være sikker på, at den vare, man køber, også lever op til det lovede. Og hvis den ikke gør det, skal man selvfølgelig være sikret. Det gælder, hvis man finder et hul i det nye soppebassin. Og det skal også gælde, hvis man investerer i en projektbolig og opdager, at kvadratmeterne ikke passer. Den type af sager er ikke i orden, og vi skal for alt i verden undgå flere," siger erhvervsminister Simon Kollerup (S) i meddelelsen.

Ud over markedsføring af fast ejendom gælder loven også for boligfinansiering og løbende kontraktforhold, hvor der loves en fast pris på f.eks. abonnementer, skriver ministeriet.

Konkret drejer det sig bl.a. om realkreditlån, som bliver markedsført med udsagn om fast pris i hele lånets løbetid, men hvor bidragssatserne senere bliver forhøjet. Og om mobilabonnementer markedsført med en fast pris "for altid", men hvor prisen bliver forhøjet efter et par år, når forældelsesfristen er udløbet.

Loven træder i kraft den 1. juli og gælder ikke med tilbagevirkende kraft, fremgår det.

Advokat rejser kritik af aftale for projektlejligheder

Nye regler for mæglere: Slut med usikkerhed om boligens størrelse ved projektsalg

Forbrugerombudsmanden: NPV og mæglere vildledte købere 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også