PolicyWatch

Energiøer kan ifølge bydere være i drift i 2027

Såvel Ørsted som Pensiondanmark, der vil byde ind på at opføre de politisk vedtagne energiøer, mener, det kan lade sig gøre langt før 2030. Men det kræver udbud allerede næste år, fastslår de.

Mens Energinet først så sin vision af energiøer som realistisk i 2030-35, forventer byderne langt hurtigere etablering. | Foto: PR - TenneT

Senest i 2030 skal der etableres to energiøer med i alt 5 GW havvind tilkoblet. Det blev et bredt flertal i Folketinget enige om i den klimaplan, der blev vedtaget kort før sommerferien. Blot et halvt år efter, at konceptet første gang blev en del af et politisk hovedspor, da regeringen meldte ud, at den ville igangsætte en undersøge, hvorvidt det var praktisk muligt at etablere en eller flere øer.

Regeringens melding i december kom få dage efter, at Ørsted i Berlingske havde lanceret sin plan om Bornholm som en energiø. Mens selve regeringens klimaudspil i maj, hvor øer i både Østersøen og Nordsøen var inkluderet, og som samme dag fik følge af en plan fra et konsortium bestående af Pensiondanmark, PFA og Seas-NVE, der er klar til at etablere en ø 100 kilometer vest for Jylland.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier