Regionsrådsformand bliver spidskandidat til overborgmesterpost

Sophie Hæstorp Andersen er Socialdemokratiets bud på den næste overborgmester i København.
Foto: Thomas Lekfeldt/Thomas Lekfeldt / STF
Foto: Thomas Lekfeldt/Thomas Lekfeldt / STF
AF RITZAU

Sophie Hæstorp Andersen (S) bliver spidskandidat for Socialdemokratiet i København til kommunalvalget i 2021, og dermed er hun spidskandidat til overborgmesterposten i hovedstaden.

Det oplyser Socialdemokratiet i København i en pressemeddelelse, efter at fristen for at stille op til posten er udløbet.

Partiet oplyser, at politikeren, der i øjeblikket er regionrådsformand i Region Hovedstaden, er valgt uden modkandidater.

Sophie Hæstorp Andersen er stolt over rollen som spidskandidat, udtaler hun i meddelelsen.

"Det er med kæmpe stolthed og ydmyghed, at jeg har modtaget beskeden om, at jeg nu er spidskandidat for Socialdemokratiet i København til overborgmesterposten."

"Jeg elsker vores København, hvor jeg har boet i halvdelen af mit liv. Det er her, jeg har taget min uddannelse, har fået mine børn, gået uendelige ture – her har jeg hoppet i havnen midt om natten," udtaler hun.

I de seneste syv år har hun været formand for regionsrådet i Region Hovedstaden. Nu retter hun fokus mod København.

"Jeg har visioner for min by, der handler om at styrke sammenhængskraften, sikre lige muligheder for alle og sætte turbo på den grønne omstilling. Derfor har jeg valgt at stille op som spidskandidat til overborgmesterposten," siger hun.

Det var 29. oktober, at den 46-årige politiker meddelte sit kandidatur til posten som overborgmester.

Inden da havde Mette Reissmann som den første i partiet meldt sig som kandidat, efter at Frank Jensen trak sig som følge af flere sager om krænkelser af kvinder.

Men lørdag trak Reissmann sig som kandidat.

Frank Jensen stoppede både som overborgmester i København og næstformand i Socialdemokratiet 19. oktober grundet krænkelsessagerne, der kom frem i begyndelsen af oktober, da en række kvinder stod frem og fortalte om en række hændelser.

I øjeblikket er Lars Weiss fungerende overborgmester i København.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også