PolicyWatch

Brostrøm: Vi forventer relativ hurtig effekt af vaccine

Når de første vaccineres, forventer Sundhedsstyrelsen, at smittetallene hurtigt vil falde i risikogrupperne.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Vi kan forvente en hurtig effekt af coronavaccinen, når de første vaccinationer går i gang. Det er meldingen fra Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen, i en pressemeddelelse.

"Vi forventer, at vi relativt hurtigt kan se en effekt på, hvor mange der bliver smittet med covid-19 i de risikogrupper, som først får vaccinen. Der er alvorlige udbrud på flere plejehjem og blandt de allerældste, og dér tror vi, at vi vil se en effekt, når vi går i gang med vaccinationerne," siger Søren Brostrøm i en pressemeddelelse fra Sundhedsstyrelsen.

Mandag blev den første coronavaccine godkendt af EU-Kommissionen, og derfor er den første leverance på vej til Danmark. De første danskere, der kan få vaccinen, er beboere på plejehjem, ældre i særlig risiko og udvalgt personale i sundhedsvæsenet og ældreplejen.

Søren Brostrøm glæder sig over, at Danmark nu har en godkendt vaccine

"Vaccination bliver starten på enden for epidemien, og derfor går vi alle sammen og venter på den med det håb, at vi kan vende tilbage til en mere normal hverdag. Og får vi vaccinen inden for de nærmeste dage, går vi øjeblikkeligt i gang," siger han.

Lige nu er vaccinationscentre ved at blive oprettet i hele Danmark. Plejehjemsbeboere vil dog få vaccinen på plejehjemmet af praktiserende læger. Beboerne på plejehjem bliver kontaktet af deres kommune omkring vaccinen, mens frontpersonale bliver kontaktet af deres arbejde.

Andre vil løbende få besked om vaccination i e-boks, når deres tur kommer, i takt med at flere vacciner kommer til Danmark. I første omgang forventes det, at op til 250.000 danskere vil blive vaccineret i løbet af de to første måneder af det nye år.

Den første godkendte vaccine er udviklet og produceret af virksomhederne Pfizer og Biontech. Vaccinen har vist sig 95 procent effektiv i fase 3-studier med op til 40.000 testpersoner.

Mere fra PolicyWatch

Medicoindustrien advarer om mangel på medicinsk udstyr

I et brev til offentlige indkøbere advarer Medicoindustrien om alvorlige udfordringer, som truer forsyningssikkerheden af medicinsk udstyr. Brancheforeningen kommer selv med løsningsforslag, som til dels bliver imødekommet.

Udstyrsproducenter føler sig svigtet af myndighederne

Under corona-krisen udtrykte statsminister Mette Frederiksen ønske om, at Danmark skulle kunne forsyne sig selv med blandt andet mundbind. Alligevel er landets lagre af værnemidler blevet fyldt med kinesiske produkter.

DR og TV 2 slår sig sammen om partilederdebat

De to public service-stationer DR og TV 2 har besluttet at samsende én relativt lang debat mellem de mange politiske partiledere frem for at skulle lave en hver. Beslutningen handler bl.a. om logistik, lyder det.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

PolicyWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier