PolicyWatch

Britisk sundhedsminister udelukker ikke ny nedlukning

Antallet af nye covid-19 smittetilfælde stiger meget hurtigt i dele af Storbritannien, advarer sundhedsminister Matt Hancock.

Den britiske sundhedsminister, Matt Hancock, kalder den britiske situation p.t. "meget vanskelig". | Foto: AFP/Ritzau Scanpix

Antallet af nye covid-19 smittetilfælde stiger meget hurtigt i dele af Storbritannien.

Regeringen udelukker ikke yderligere restriktioner for at få dæmmet op for udbredelsen af sygdommen. Heller ikke en national nedlukning, siger sundhedsminister Matt Hancock mandag til Sky News.

"Det er en meget vanskelig situation med hensyn til udbredelsen af virusset," siger ministeren.

Han gør det klart, at regeringen ikke udelukker nye restriktioner - heller ikke en ny national nedlukning.

"Det er helt afgørende, at alle gør, hvad de kan for for at hindre smitteudbredelse," siger Hancock.

Men ministeren understreger også, at det er en triumf for britisk forskning, at ny coronavaccine fra AstraZeneca fra midten af januar tages i brug i Storbritannien.

"Vi har givet mere vaccine end hele resten af Europa tilsammen," påpeger Hancock, som pointerer, at den britiske regering tidligere indså, at den eneste vej ud af pandemien på længere sigt er vaccinationer.

"Det er meget positive nyheder i dag, at der gøres klar til at anvende Oxford-vaccinen. Det er en triumf for britisk forskning og britisk videnskab, at vi er der, hvor vi er nu."

Hancock tilføjer, at der allerede er foretaget en million vaccinationer med Pfizer-BioNTech vaccinen.

I alt ventes to millioner doser klar næste uge. Derfra er det planen at producere vaccinerne ganske hurtigt. Det oplyste en unavngiven kilde fra teamet fra AstraZeneca og Oxford Universitet til avisen The Times i weekenden.

Vaccinen fra Oxford Universitet og AstraZeneca blev onsdag godkendt til nødbrug i Storbritannien. En nødgodkendelse er ifølge Det Europæiske Lægemiddelagentur, EMA, mindre grundig end en betinget godkendelse, som er det, EU arbejder på.

Den britiske premierminister, Boris Johnson, har bestilt 100 millioner vaccinedoser fra AstraZeneca. Det er nok til at vaccinere 50 millioner mennesker eller omkring tre ud af fire indbyggere i Storbritannien.

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier