PolicyWatch

Globale it-selskaber går sammen om at udvikle coronapas

Microsoft, Salesforce og Oracle skal sammen med sundhedsorganisationer udvikle et digitalt coronapas, der kan høje sikkerheden i lufthavne og på arbejdspladser.

Foto: KAY NIETFELD/AFP / POOL

Store it-selskaber som Microsoft, Salesforce og Oracle er gået sammen med en række sundhedsorganisationer i gruppen The Vaccination Credential Initiative (VCI) om at skabe et digitalt coronapas, skriver Finans.

Målet er at høje sikkerheden i eksempelvis lufthavne og på arbejdspladsen, fordi passet skal kunne hjælpe myndigheder med at af- eller bekræfte, hvorvidt en person har fået en vaccine. Derudover kan det også forebygge løgne om at have modtaget vaccinen.

"Åbne standarder og kompatibilitet er hjertet af VCI’s indsats, og vi ser frem til at hjælpe WHO og andre globale interessenter med at implementere og opskalere åbne, globale standarder for sundhed og kompatibilitet," udtaler Paul Meyer, der er adm. direktør i non-profit organisationen The Commons Projekt Foundation, der er en af hovedaktørerne bag projektet, i en pressemeddelelse.

Mere fra PolicyWatch

Ugen i EU: Travlhed i Europaudvalget

Denne uge byder på høj aktivitet i Europaudvalget, hvor flere ministre skal stå skoleret og forklare sig i samråd, mens der i Bruxelles kommer et udspil til en handlingsplan for en lang række arbejdsmarkedsrelaterede tiltag.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier