PolicyWatch

Styrelse har påbegyndt udbetalingen af erstatning til minkavlerne

650 minkavlere får i disse uger udbetalt forskuddet på erstatning for skind af Fødevarestyrelsen. I slutningen af februar vil tempobonussen også blive udbetalt.

Foto: Mads Claus Rasmussen

Efter regeringen beordrede alle mink i Danmark aflivet i november, er forskuddet på erstatning nu på vej ud til de første minkavlere.

Således påbegyndte Fødevarestyrelsen udbetalingen til 650 minkavlere i zone 1 og 2 i februar. Det skriver styrelsen i en pressemeddelelse.

"Den første del af erstatningen til minkavlerne, nemlig forskud på skinderstatningen, har nu været forbi EU-Kommissionen, og bekendtgørelsen er trådt i kraft, så nu kan vi begynde på udbetalingerne. Det er en kæmpe opgave, vi står overfor i de kommende måneder. Vi vil gøre vores bedste for at sikre, at avlerne får de udbetalinger, de har krav på, og at det sker hurtigst muligt," siger Nikolaj Veje, direktør i Fødevarestyrelsen.

Samtidig siger Fødevarestyrelsen, at udbetalingerne af tempobonussen vil blive indledt i slutningen af februar.

Når minkavlere i zone 1 og 2 har fået deres forskud på erstatningen, vil avlere i zone 3 herefter få deres beløb udbetalt.

For at behandle sagerne har Fødevarestyrelsen rustet sig med nye ansættelser og oplæring af sagsbehandlere.

Erstatningsaftalen, som faldt på plads 25. januar, sender i alt op til 18,8 mia. kr. i erstatninger tilbage til minkavlere og følgeerhverv.

Mere fra PolicyWatch

Forhandlere spår dansk guldmine i central EU-lovgivning

Forhandlere for Europa-Parlamentets største grupper ser muligheden for ambitiøse, bindende minimumskrav i en kommende revidering af EU's krav til energieffektivisering. "Der er et enormt potentiale for vores virksomheder," konstaterer dansk chefforhandler.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier