PolicyWatch

Statens Serum Insitut får kritik for afvisning af private tests

Flere eksperter retter kritisk mod SSI for et benytte sig af flere "krumspring", herunder en tur omkring Tyskland, for at undgå at benytte tests fra private udbydere til at påvise tilfælde af den sydafrikanske variant af covid-19.

Foto: Marius Renner

De vækker kritik fra flere sider, at Statens Serum Institut, SSI, vælger at sende coronaprøver til Tyskland til genomsekventering for at påvise smitte med de nye varianter af coronavirus.

Det skriver Berlingske.

Der findes nemlig flere private udbydere, herunder danske Pentabase og Eurofins fra Luxenbourg, som har udviklet hurtigere tests, der kan gøre det samme. SSI ønsker dog ikke at benytte dem, men venter på, at en egenudviklet metode bliver færdig. De andre metoder, både den tyske og de private test, ville således være midlertidige.

"Det er jo absurd, at man pinedød ikke vil samarbejde med Eurofins i Danmark, fordi man vil udvikle sin egen metode og dermed selv sidde på data, og at man samtidig er nødt til at køre prøver til et laboratorium i Köln – som man ovenikøbet glemmer at fortælle bliver drevet af netop Eurofins," siger Niels Høiby, der er overlæge og professor i klinisk mikrobiologi ved Panum Instituttet og regionsrådsmedlem i Region Hovedstaden for Liberal Alliance.

SSI kritiseres for manglende kontakt til virksomheder og fagfolk omkring spildevandstest  

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier