PolicyWatch

Opposition vil have genåbnet for brug af udenlandske landbrugspraktikanter

Frygt for coronamutationer har medført midlertidigt stop for landbrugspraktikanter, men nu mener flere politikere fra oppositionen, at det skal laves om.

Marcus Knuth. | Foto: Casper Dalhoff/JPA

Regeringen skal som led i genåbningsplanen igen gøre det muligt for danske landmænd få nye udenlandske praktikanter til landet.

Det mener Marcus Knuth, udlændingeordfører for Konservative.

"Som politikere skal vi sikre, at de danske landmænd har ordentlige vilkår til at producere de fødevarer, vi alle er afhængige af. Med krav om negative test og isolation bør vi kunne holde kritiske erhverv åbne, samtidig med at vi har styr på smitten. Derfor bør regeringen prioritere at åbne for landbrugspraktikanter igen," skriver Knuth i en skriftlig kommentar.

Han mener, det vil være mangel på forståelse for dansk landbrug, hvis regeringen ikke åbner for landbrugspraktikanter.

Også Venstres udlændingeordfører, Mads Fuglede, er utilfreds. På Facebook skriver han, at hans indbakke flyder over med landmænd, der klager deres nød.

"Landmændene får deres landbrugspraktikanter sendt hjem. Den gård, der producerer mælk til det meste af Aalborg, skal sende deres to praktikanter hjem. Det kommer til at gå ud over dyrene og alle, der vil have frisk mælk. Undskyldningen er, som med alt nu for tiden, noget med corona. Men der er jo ingen smittefare ude i staldene. Der er derimod en fagbevægelse, der hader udenlandsk arbejdskraft," skriver Fuglede.

AgriWatch forsøger at få en kommentar fra udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S).

6. februar skrev Landbrugsavisen, at Mattias Tesfaye forlænger opholdstilladelsen for landbrugspraktikanter, der alllerede befinder sig i Danmark, med et halvt år.

I begyndelsen af februar begrundede han det midlertidige stop for, at nye landbrugspraktikanter kan komme til landet, således:

"Coronasituationen er fortsat meget alvorlig. Derfor skal vi gøre, hvad vi kan for at undgå, at udlændinge tager særligt smitte med nye mutationer med til Danmark," skrev Mattias Tesfaye.

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier