PolicyWatch

Biografer opfordrer til forsøg med genåbning grundet lav smitterisiko

Lav smitterisiko gør biografer til et oplagt sted at eksperimentere med en gradvis genåbning af kulturlivet, lyder det fra Danske Biografer.

Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Med henvisning bl.a. til et tysk studie som viser, at biografer med en belægning på højst 30 pct. vil udgøre en mindre coronasmitterisiko end andre fritids- og kulturaktiviteter, opfordrer Danske Biografer til at åbne for adgang til biografer som led i et testforsøg før en egentlig genåbning af Danmark, skriver Finans.

"Jeg ser selvfølgelig gerne, at regeringen tænker på den del af kulturlivet, der foregår indendørs. Biograferne er nogle af de steder, som vi måske kan forsøge at eksperimentere med, fordi de er så langt nede på listen over smitterisiko," siger Lars Werge, direktør for Danske Biografer, til Finans.

I foråret 2020 stod biograferne rundt om i landet tomme som et led i den første coronanedlukning. Også de seneste måneder siden slutningen af 2020 har biograferne måttet holde lukket som følge af nye restriktioner.

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier