PolicyWatch

Danske Forlag og Lars Løkke går i brechen for smal litteratur efter nye skatteregler

Organisationen Danske Forlag beder nu ministre om at genoverveje ny skatteregel, der betyder, at bogbloggere skal betale skat af anmeldereksemplarer. Det vil gå ud over især den smalle litteratur, lyder bekymringen. Også tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen er gået ind i sagen.

Foto: Andreas Haubjerg/Ritzau Scanpix

Ændrede skatteregler rammer influencere, som fremover bliver beskattet af de bøger, de modtager som anmeldereksemplarer fra forlag. Det har fået flere bogbloggere til at råbe vagt i gevær, og de står ikke alene med bekymringen.

Både brancheorganisationen Danske Forlag og den tidligere statsminister og formand for Venstre, Lars Løkke Rasmussen, har i denne uge sluttet sig til gruppen, der advarer mod de konsekvenser, den nye beskatning kan få for udbredelsen af særligt smallere litteratur.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Forhandlere spår dansk guldmine i central EU-lovgivning

Forhandlere for Europa-Parlamentets største grupper ser muligheden for ambitiøse, bindende minimumskrav i en kommende revidering af EU's krav til energieffektivisering. "Der er et enormt potentiale for vores virksomheder," konstaterer dansk chefforhandler.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier