Fem mænd fængslet for fiktive fakturaer for millioner

Mistanke om hvidvask for 200 millioner kroner i 35 lande har fået dommer til at varetægtsfængsle fem mænd.
Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
af ritzau

I fire uger skal fem mænd foreløbigt sidde varetægtsfængslet mistænkt for at have spillet en rolle i hvidvask for mere end 200 millioner kroner.

Det har en dommer ved Retten i Kolding afgjort torsdag, hvor mændene er blevet fremstillet i grundlovsforhør.

Ifølge Statsadvokaten for International og Økonomisk Kriminalitet (Søik) - også kaldet Bagmandspolitiet - har mændene svindlet ved hjælp af falske regninger.

Mistanken går på, at de anholdte står bag en række fiktive fakturaer om levering af arbejdskraft, varer eller andre ydelser til hundredvis af danske virksomheder.

Formålet skulle være, at virksomhederne kunne anvende fakturaerne til hvidvask af penge.

Bagmandspolitiet mener, at der er hvidvasket for mere end 200 millioner kroner i 35 lande.

De fem mænd er 58 år, 56 år, 48 år, 46 år og 31 år.

I alt seks personer blev anholdt i en omfattende politiaktion på 13 forskellige adresser i blandt andet København, Greve, Jyllinge og i Tyskland nær Flensborg.

Den anholdte fra Tyskland skal først udleveres, før han kan blive stillet for en dommer i Danmark. Der er tale om en 53-årig mand.

Begrebet "hvidvask" dækker over forskellige aktiviteter. Men formålet er altid at få det til at se ud, som om penge stammer fra lovlige aktiviteter, selv om de i virkeligheden ikke gør.

Bagmandspolitiet har i sagen beslaglagt sammenlagt halvanden million kroner. En million er beslaglagt fra en sigtets konto, mens resten er beslaglagt i form af kontanter samt værdifulde ure og smykker.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også