PolicyWatch

Fejl i indregistrering af cpr-numre: 9000 sårbare midtjyder modtog ikke vaccineinvitation

Vaccineinvitationer er aldrig kommet frem i en tilsyneladende kombination af to tekniske fejl i cpr-nummer.

Fejlen er sket på baggrund af indregistrering i cpr-numre. Folk, hvis cpr-nummer starter med 0, har ikke modtaget en invitation i E-boks, hvis der også manglede en bindestreg i indregistreringen. | Foto: PR

9000 patienter i risikogruppen i Region Midtjylland har ikke modtaget en invitation til vaccination, selv om de stod først i køen, skriver Århus Stiftstidende.

"Det gælder i en eller anden udstrækning også patienter i andre regioner, men det er cirka 9000 borgere i risikogruppe fem - patienter i vores region, der er læst ind på nogle lister til Statens Seruminstitut, men som ikke har modtaget et brev i deres E-boks," siger direktør i Region Midtjylland Ole Thomsen.

Fejlen er sket på baggrund af indregistrering i cpr-numre. Folk, hvis cpr-nummer starter med 0, har ikke modtaget en invitation i E-boks, hvis der også manglede en bindestreg i indregistreringen.

Region Midtjylland prøvede allerede i sidste uge at rette op på fejlen, skriver Århus Stiftstidende.

Da fejlen blev opdaget, blev alle de ikkeinviterede cpr-numre registreret til Statens Serum Institut igen.

Alligevel var der borgere, der henvendte sig fredag, som stadig ikke havde modtaget en invitation.

Alene på Aarhus Universitetshospital har flere end 2000 personer aldrig modtaget deres vaccine. Ifølge hospitalet er 26 procent af de cpr-numre, der er indmeldt til vaccinen, ikke indlæst korrekt. Derfor er invitationen aldrig nået frem.

Statens Serum Institut oplyser til sygehusdirektør på Aarhus Universitetshospital Jørgen Schøler Kristensen, at alle patienter nu skulle være indlæst i systemet.

Mere fra PolicyWatch

Radioudbud resulterer i 94 nye tilladelser til at drive dab-radio

Et netop afsluttet udbud af en stor mængde ledige pladser på det regionale dab-net har haft noget større tilslutning end tidligere, og i flere områder var der konkurrence om tilladelserne. "Vi har oplevet overvældende stor interesse," siger formand for Radio- og tv-nævnet.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier