PolicyWatch

Skagen risikerer nedlukning efter stor smittestigning

Det nordjyske feriehotspot Skagen oplever fortsat stigende smitte, efter at den absolutte højsæson - uge 29 - førte til coronalukkede restauranter. Med 835,8 smittetilfælde per 100.000 indbyggere på en uge er man ikke langt fra lokal nedlukning.

Smitten har været stigende i Skagen i forlængelse af den såkaldte Hellerup-uge, der bringer mange turister til byen. (arkiv) | Foto: Ernst van Norde

Smitten har været kraftigt stigende i Skagen i slutningen af juli og begyndelsen af august, og hvis udviklingen fortsætter, kan byen blive ramt af en lokal nedlukning.

Et sogn bliver nedlukket, hvis det i løbet af en uge overskrider tre nøgletal: Det er flere end 20 smittetilfælde, en positivprocent på over tre, og at antallet af smittede per 100.000 indbyggere - kendt som incidens - er over 1000.

I Skagen Sogn var status tirsdag, at der har været 64 smittetilfælde den seneste uge, en positivprocent på 4,8 og en incidens på 835,8. Det viser tal fra Statens Serum Institut (SSI).

En eventuel nedlukning vil i første omgang ramme kulturinstitutioner som museer, biografer, svømmehaller og idrætshaller samt SFO'er, fritidsklubber og skoler.

For sidstnævnte vil det dog først blive aktuelt i forbindelse med skolestarten i næste uge.

Hellerup-ugen skød smitten i vejret

Incidensen i Skagen Sogn blev firedoblet på seks dage, men stigningen har ikke været så kraftig de seneste dage.

Ifølge lokale medier har smitten været stigende i Skagen i forlængelse af uge 29 - kendt som Hellerup-ugen, hvor der er mange turister i byen.

Flere restauranter i Skagen måtte i sidste uge holde lukket på grund af smitte blandt personalet.

Region Nordjylland besluttede i sidste uge at øge kapaciteten for PCR-test i Skagen, så det i øjeblikket er muligt at få en PCR-test hver dag i byen. Det skal få flere testet og dermed bryde smittekæder.

Muligheden for PCR-test løber frem til onsdag, hvor regionen så vil tage bestik af situationen og vurdere, om der fortsat er behov for flere test end normalt.

Tre restauranter lukker grundet smitte i populær ferieby 

Champagnefesten fortsætter efter smitteudbrud i Skagen  

Mere fra PolicyWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier