Dansk coronavaccine viser kraftig boostereffekt

Medicinalselskabet Bavarian Nordic har fremlagt de foreløbige resultater fra et fase 1-forsøg med en dansk-udviklet vaccine mod corona. Vaccinen giver højere neutraliserende antistofniveauer end dem, der er rapporteret for de godkendte vacciner.
En coronavaccine fra det danske selskab Bavarian Nordic viswer gode fase-1-resultater. | Foto: Philip Davali/Ekstra Bladet, Philip Davali
En coronavaccine fra det danske selskab Bavarian Nordic viswer gode fase-1-resultater. | Foto: Philip Davali/Ekstra Bladet, Philip Davali

En dansk-udviklet vaccine mod coronavirus har vist stort potentiale som en mulig beskyttelse mod coronavirus.

Det oplyser Bavarian Nordic, der har indlicenseret vaccinen fra biotekselskabet Adaptvac, i en børsmeddelelse mandag morgen.

Vaccinen er afprøvet blandt 45 raske personer på Radhoud University Medical Centre i Holland, der alle har modtaget to doser af vaccinen.

Ifølge Bavarian Nordic har forsøget vist, at der for alle undersøgte dosis af vaccinen blev målt antistofniveauerne væsentlig højere efter booster-vaccinationen og op til 12 gange højere end de niveauer, der er målt i personer med overstået covid-19-sygdom. Desuden var antistofniveauerne væsentlig højere end de niveauer, der er rapporteret for de godkendte vacciner, lyder det. Samtidig vistes høje neutraliserende antistofniveauer mod nyere virusvarianter, herunder også den dominerende Delta-variant.

Ingen alvorlige bivirkninger

Der forekom ingen alvorlige bivirkninger.

“Vi er særdeles tilfredse med at rapportere positive resultater fra det første forsøg i mennesker med vores covid-19-vaccine, der bekræfter dens evne til at fremkalde høje og brede antistofniveauer, der er bedre end dem, der er rapporteret for de godkendte vacciner. Samtidig viser resultaterne også, at vaccinen har en favorabel bivirkningsprofil. Disse resultater er særdeles lovende for vores kommende fase 2-forsøg, der ventes påbegyndt senere i august, og som vil undersøge vaccinens potentiale som en universel booster-vaccine,” udtaler Paul Chaplin, adm. direktør for Bavarian Nordic i meddelelsen.

Endelige resultater fra forsøget forventes at foreligge senere i andet halvår 2021.

Læs mere her:

Topchef om nye corona-data: "Vi blev blæst helt bagover" 

Bavarian Nordic: Coronavaccine slår Pfizers på flere parametre 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også