PolicyWatch

Lars Rohde ser to problemer med digitale centralbankpenge i Danmark

Den danske nationalbankdirektør ser ikke noget umiddelbart behov for at indføre digitale centralbankpenge, som mange lande eksperimenterer med. Han ser to primære problemer ved de digitale valutaer. CBS-professor Jan Damsgaard er uenig.

Lars Rohde er direktør for Nationalbanken. | Foto: Jens Dresling

Mens blandt andre den Europæiske Centralbank, Federal Reserve i USA og People's Bank of China allerede er i fuld gang med at se på muligheden for digitale centralbankpenge, er der ikke nogen initiativer på vej i Danmark.

I et interview med Udenrigs, der er Det Udenrigspolitiske Selskabs magasin, giver nationalbankdirektør Lars Rohde en forklaring på, hvorfor Danmark ikke er blandt de 80 pct. af verdens centralbanker, der ifølge Bank of International Settlements er i gang med at eksperimentere med digitale centralbankpenge.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra PolicyWatch

Forhandlere spår dansk guldmine i central EU-lovgivning

Forhandlere for Europa-Parlamentets største grupper ser muligheden for ambitiøse, bindende minimumskrav i en kommende revidering af EU's krav til energieffektivisering. "Der er et enormt potentiale for vores virksomheder," konstaterer dansk chefforhandler.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier